Cartofii nu se vor crăpa când sunt fierți și toate vitaminele se vor păstra dacă adaugi acest ingredient în apă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cartofii nu se vor crăpa când sunt fierți și toate vitaminele se vor păstra dacă adaugi acest ingredient în apă
Cartofii nu se vor crăpa când sunt fierți și toate vitaminele se vor păstra dacă adaugi acest ingredient în apă

Cartofii pot rămâne întregi atunci când sunt fierți în coajă și toate nutrientele pot fi păstrate dacă, în afară de sare, adaugi acest ingredient. Vei rămâne uimit de rezultate.

Cartofii fierți sunt o garnitură preferată de tineri și bătrâni. Pe lângă faptul că sunt un adaos la felul principal, pot fi consumate ca atare și reprezintă o parte esențială a meniului alimentar.

Deși nu este nimic complicat în pregătirea cartofilor fierți, de multe ori gospodinele fac aceeași greșeală. Ca urmare, pielea rădăcinii se crapă și pierde nutrienți valoroși în procesul de gătire. Crăpăturile facilitează pierderea de nutrienți valoroși, iar acest lucru afectează nu numai valoarea nutritivă a tuberculilor gătiți, ci și gustul acestora.

Cartofii nu se vor crăpa când sunt fierți și toate vitaminele se vor păstra dacă adaugi acest ingredient în apă

 

Cartofii a căror coajă se crapă în timpul gătitului devin apoși și fără gust. Cartofii nu se vor desface în tigaie dacă urmezi acest truc de top pentru fierberea cartofilor, care va face ca pielița să nu se crape și toate vitaminele să rămână intacte.

Dacă vrei să păstrezi pielea intactă și, odată cu ea, vitaminele conținute de cartofi, trebuie să adaugi în apă ingredientele potrivite. Cele mai multe gospodine pun doar sare în ea. Dar, în acest caz, mai există un ingredient care este obligatoriu atunci când fierbeți cartofi.

După ce apa clocotește, adăugați 2 linguri de acid citric în ea. În plus față de acest ingredient, se recomandă să se adauge jumătate din cantitatea de sare destinată sării cartofilor, dar nu mai puțin de 1/2 linguriță.

Probabil nu știai, dar apa în care fierbi cartofii pentru piure are mai multe beneficii pentru sănătate. De acum înainte nu mai trebuie să o arunci, ci să o răcești și să o folosești pe loc. Apa de la cartofii fierți este bogată în amidon, potasiu, vitamina B12. Pentru ten, este un remediu care îl îngrijește și întinerește. 

Nu aruncați niciodată apa în care au fiert cartofii. O puteți folosi pentru a radia de frumusețe

 

După ce ai fiert cartofii, strecoară apa și pune-o într-un recipient de sticlă. Apoi bagă apa de la cartofii fierți în frigider, timp de două ore. O poți folosi seara, după demachiere. Efectele sunt vizibile în două zile.

Dacă ai părul uscat și lipsit de viață sau strălucire, poți sa te speli cu această apă pe cap. Este indicat să folosești apa de la cartofii fierți la clătire sau pe post de mască de păr. Ai nevoie de un recipient cu pulverizator și apă. O împrăștii uniform pe tot parul ci lasă să acționeze cel puțin 30 minute. Apoi te speli normal pe cap, iar la clătire ma poți folosi puțină apă de la cartofi. 

Apa de la cartofii fierți, fără pic de sare în ea, este bună și ca îngrășământ pentru plante. Este indicat să le uzi câte puțin, în fiecare zi, cu acest lichid. Apa de la cartofii fierți mai curăță și obiecte sau tacâmurile din argint. Lasă-le la înmuiat câteva ore, apoi le poți spăla. Apa de la cartofii fierți este indicată și animalelor de companie. Mai ales pentru cele care nu consum lapte. O poți folosi la prepararea hranei animalelor sau poți înmuia boabele uscate în acest lichid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel