Cartofi copți la cuptor cu brânză. O delicatesă care ți se topește în gură

Alexandra Curtache / 09 iul 2022, 16:06
Cartofi copți la cuptor cu brânză. O delicatesă care ți se topește în gură / Foto: Captură video youtube
Cartofi copți la cuptor cu brânză. O delicatesă care ți se topește în gură / Foto: Captură video youtube

Acești cartofi copți umpluți special cu brânză vor fi un succes pentru întreaga familie, de la cel mai pretențios până la cel mai mâncăcios. Umplutura lor aromată se potrivește atât de bine cu feliile suculente de șuncă.

Cartofii umpluți cu brânză sunt o idee de cină cu care nu ai cum să dai greș. Sunt moi, iar brânza caldă din mijlocul lor ți se topește în gură. Pur si simplu sunt un paradis culinar pentru papilele tale gustative. Grăbește-te să îi gătești, pentru că sunt foate ușor de pregătit. Cu siguranță o să te îndrăgostești de ea.

 

Cartofi umpluți cu brânză - Ingrediente

 

- 3 cartofi mari de copt (1 kilogram fiecare)

- 5-6 g de ulei de canola, opțional

- 50-100 g de ceapă verde tăiată felii

- 110 g de unt, tăiat în cuburi, împărțit

- 130 g de smântână 

- 1 linguriță de sare

- 1/2 linguriță de piper alb

- 230 g de brânză cheddar mărunțită

- Paprika

 

Cartofi umpluți cu brânză - Mod de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Frecați și găuriți cartofii. Se ung cu ulei dacă se dorește. Coaceți până când se înmoaie, 50-75 de minute. Când se răcesc suficient pentru a fi manevrați, tăiați fiecare cartof în jumătate pe lungime. Scoateți pulpa, lăsând o coajă subțire; puneți deoparte. Reduceți temperatura cuptorului la 180 grade Celsius.

Într-o tigaie mică, se sotează ceapa în 50 de grame de unt până se înmoaie. Într-un castron mare, se pasează pulpa de cartofi. Încorporați ceapa sotată, smântâna, sarea și piperul. Încorporați brânza. Umpleți în cochilii de cartofi.

Așezați-le pe o foaie de copt. Se topește restul de unt; se stropește peste cartofi. Se presară cu paprika. Coaceți la cuptor până se încălzesc, aproximativ 20 de minute.

 

Cartofi umpluți cu brânză - Informații nutriționale

 

O porție: 416 calorii, 26 g de grăsimi (17 g de grăsimi saturate), 84 mg de colesterol, 693 mg de sodiu, 36 g de carbohidrați (4 g de zaharuri, 3 g de fibre), 9 g de proteine.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0