Carmen Bulzan, premiată de Uniunea Scriitorilor

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Profesor, poetă și traducătoarea Carmen Bulzan a primit, la începutul lunii decembrie, Premiul Uniunii Scriitorilor, pentru traducerea în limba română a antologiei "Una sola carne", un compendiu al poeziei de dragoste a lui Alfredo Pérez Alencart -profesor la Universitatea din Salamanca.

Acest premiu, oferit de Uniunea Scriitorilor, se acordă pentru lucrările de traducere publicate în România, în anul 2017. În acest caz este ediția bilingvă intitulată "Una sola carne / O singura carne" – editată de Magic Print, din Onesti, cu picturi și desene ale lui Miguel Elías. Această carte a fost atentă prezentată în cadrul Festivalului Mondial de Poezie "Mihai Eminescu", desfășurat în septembrie 2017, la Craiova. 

Carmen Bulzan este traducător al lucrării în versuri și proză ale lui Miguel de Unamuno. Acum doi ani, Carmen Bulzan a tradus poezia lui Alfredo Pérez Alencart, autorul unei lucrări poetice vaste, ale cărei versuri au fost deja parțial traduse în mai mult de 50 de limbi. Opera sa constă în selectarea poemelor de dragoste ale lui Alencart din cartile publicate si nepublicate, scrise între 1996 si 2016.

Pentru opera lui Alencart tradusă și publicată la Onesti, Carmen Bulzan a obținut deja anul trecut medalia Mihai Eminescu. La acest premiu se adaugă și cel dat de Ioan Lascu, președintele Asociației Scriitorilor din România, filiala Craiova, într-o ceremonie solemnă, alături de naratorul și jurnalistul Mihai Firică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel