Care sunt cele mai frumoase locații de vacanță din Europa, conform turiștilor. România se află în top

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Care sunt cele mai frumoase locații de vacanță din Europa, conform turiștilor. România se află în top / Foto: Captură video youtube
Care sunt cele mai frumoase locații de vacanță din Europa, conform turiștilor. România se află în top / Foto: Captură video youtube

Care sunt cele mai frumoase locații de vacanță din Europa, conform turiștilor. Nu este surprinzător faptul că România se află în topul destinațiilor de vacanță ale Europei, conform preferințelor exprimate de turiști. Prin combinarea peisajelor naturale, patrimoniului cultural bogat și ospitalității calde a locuitorilor săi, țara atrage atât iubitorii de natură și aventură, cât și pe cei interesați de istorie și cultură.

Europa este cunoscută pentru frumusețea și diversitatea peisajelor sale impresionante, care atrag milioane de turiști în fiecare an. De la orașe cosmopolite și plaje însorite până la munți spectaculoși și sate pitorești, există o multitudine de destinații de vacanță pentru toate preferințele.

În acest context, România a reușit să se impună ca o alegere populară pentru turiști în căutarea unui loc special de petrecere a vacanței. Iată care sunt cele mai frumoase locații de vacanță din Europa, conform turiștilor.

 

Lacul Vassivière, Franța

 

„Lacul Vassivière din Limousin are ceva pentru toată lumea. Am găsit unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din Franța în timp ce ne aflam într-o vacanță de drumeție pe măgar (dar asta este o altă poveste!). Lacul are cinci plaje frumoase cu nisip, cu zone de înot sigure, cafenele pe plajă și închiriere de caiace.

Există plimbări și piste pentru bicicliști, dar adevărata bijuterie este insula lacului, cu farul său, un parc de sculpturi și un castel care este acum un restaurant. Accesul se face prin intermediul unei pasarele, al taxiurilor nautice gratuite sau cu canoe. Am stat într-o iurtă fabuloasă la o fermă de măgari aflată la cinci kilometri distanță (aproximativ 400 de euro pentru o săptămână). Je ne regrette rien”, spune Angela Luke.

 

O oază luxuriantă și fructuoasă, Sicilia

 

„Când cobori pe poteca care duce la grădinile luxuriante din Kolymbetra, pielea ta respiră ușurată după căldura aridă din Valea Templelor din Agrigento. Văzusem că intrarea în grădini este gratuită cu un card National Trust, dar noi am fost primii vizitatori care au prezentat unul. Recepționerul a fost încântat și ne-a făcut o primire foarte plăcută.

Grădinile sunt o oază de plante citrice, de la lămâi de mărimea unui grapefruit la bergamote, mandarine de toate felurile, kumquat și fructe ugli. Căile sunt abrupte și accidentate, dar glorioase.”, spune Lynne Collis.

Apele cristaline ale unei insule suedeze

„Asperö, una dintre insulele din arhipelagul din largul coastei Göteborgului, a fost baza noastră pentru un sejur incredibil de liniștit și pașnic. Am închiriat o cabană mică aproape de apă - priveliștea era uimitoare, iar apa era cristalină, deși șocant de rece. Acolo nu există mașini, iar localnicii se deplasează pe propriile picioare sau folosind mici remorci motorizate amuzante.

La insulă se ajunge prin intermediul unui feribot local regulat, iar o linie de tramvai leagă coasta de centrul orașului”, explică Helen.


Îndrăgostit de Palma de Mallorca

„În 2011, am început o serie de călătorii în Palma de Mallorca și m-am îndrăgostit de oraș. De la Paseo Maritimo până la cartierul arab, există atât de multe locuri în care să stai, să mănânci și să te plimbi - toate cu o atmosferă de cartier diferită. Piatra aurie a catedralei care strălucește la apus este minunată văzută prin catargele iahturilor de lux. Există turiști, dar acesta este un oraș de lucru cu autobuze pline de localnici. Aventurați-vă dincolo de cartierele rezidențiale pentru o zi de plajă în Ses Illetes sau beți din priveliștea fabuloasă de la Castell de Bellver.”, spune Janet Dean.

 

Castorii și mistreții în Republica Cehă

„Satul fermecător Rusava, din sud-estul Republicii Cehe, este un loc perfect pentru iubitorii de natură. Stați la Hotel Rusava (de la 62 £ pe noapte), care are vedere spre o vale din munții Hostýn-Vsetín. Zona este excelentă pentru drumeții prin păduri de pini și fagi și pajiști alpine. Mai departe se află zona mlăștinoasă Poodři, la vest de Ostrava, care este plină de păsări. La sud se află rezervația naturală Soutok, cea mai mare din țară. Este cea mai bună rezervație pe care am vizitat-o vreodată și am văzut vulturi, castori și mistreți. Pentru puțină cultură, Kroměříž se află la doar 30 de minute distanță și este renumit pentru castelul și grădinile sale frumoase, incluse în patrimoniul mondial UNESCO.”, spune Rob Dalziel.

 

Lacul Urșilor din România

„Plutirea în apa sărată a Lacului Urșilor, un lac heliotermal din România, este cea mai fericită și extraordinară experiență. Este adânc și, în mod neobișnuit pentru un lac sărat, este mărginit de copaci. Odată ce te urci în apă pentru a pluti, este perfect liniștită... și extraordinar de caldă. Stratul superior este alcătuit din apă dulce care curge din pârâurile din apropiere, iar cu cât te duci mai adânc, cu atât apa este mai caldă: la un metru atinge 35C.

Unii vizitatori vin să caute leacuri pentru infertilitate sau reumatism; sau, pur și simplu, vă puteți legăna ca un dop, indiferent de câte gogoși cu brânză papanași ați consumat în noaptea precedentă în cafenelele din apropiere”, spune Caroline,

 

Kastellorizo, Grecia

 

„Luați feribotul din Rodos (sau din Kas, în Turcia) spre Kastellorizo (cunoscută și sub numele de Megisti sau Meis), printre cele mai estice dintre insulele grecești. Există camere superbe și la prețuri bune la Hotelul Megisti, plus o mulțime de alte apartamente sau hoteluri din care puteți alege. Puteți înota de pe mica plajă de pe partea cealaltă a bazilicii sau puteți lua un taxi pe apă spre micuța insulă Sfântul Gheorghe pentru o zi de înot și scufundări. Când excursioniștii de o zi au plecat, mergeți la una dintre numeroasele taverne de pe malul portului, care servesc pește foarte strălucitor, salate proaspete și carne de miel gătită încet. Fiți cu ochii în patru pentru broaștele țestoase jurnaliste curioase care locuiesc în golf, care probabil își vor scoate capul din apă pentru a vedea ce aveți în farfurie”, spune Jayne.

Relaxare în apele termale, Ungaria

„Lacul Balaton se află la mai puțin de două ore cu trenul de Budapesta. Oferă o evadare liniștită din capitală, unde apele termale și nenumăratele restaurante cu fructe de mare se înșiră de-a lungul lacului. Este locul unde ungurii se duc pentru a scăpa de viața agitată a orașului și unde bunicii mei își petreceau vacanțele de vară în timp ce mama și mătușa mea creșteau. Am călătorit acolo în 2019 cu un prieten și am stat la o familie locală la ferma lor. Pedalând în fiecare zi, aprofundând produsele organice ale familiei și bucurându-mă de apa relaxantă, m-am simțit ca o încuviințare în cel mai minunat mod posibil, înainte de cea cu adevărat descurajantă din anul următor.”, spune Zara.

 

O vânătoare de comori într-un defileu din Masiv, Franța

„Punctul culminant al călătoriei noastre din toamna trecută în Masivul Central din Franța a fost spectaculosul orășel Sainte-Enimie, cuibărit într-o strâmtoare din Gorges du Tarn. Am coborât în uimitorul defileu - dezvăluit în mod spectaculos după abordarea prin platoul înalt din nord - prin intermediul unui eremitir săpat în stâncă deasupra orașului. Plimbarea în jurul orașului s-a simțit ca o vânătoare de comori pe alei ascunse și dovezi ale istoriei comunității încă din secolul al VII-lea - o surpriză minunată în ceea ce a fost un ocol de ultim moment! Restul defileului este uimitor și merită o vacanță de sine stătătoare. Noi plănuim să ne întoarcem pentru o săptămână întreagă de aventură activă.”, spune Matt Elliot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel