Cardul european pentru tineri va fi lansat în scurt timp şi în România. Reduceri pentru transport și cazare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cardul european pentru tineri va fi lansat în scurt timp şi în România. Reduceri pentru transport și cazare  / Foto: Unsplash
Cardul european pentru tineri va fi lansat în scurt timp şi în România. Reduceri pentru transport și cazare / Foto: Unsplash

Cardul european pentru tineri va fi lansat în România în scurt timp, acesta permiţând beneficiarilor să aibă acces la evenimente de nivel european, dar şi la reduceri pentru transport, cazare sau diverse manifestări culturale, a anunţat joi, la Deva, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

"Suntem destul de avansaţi cu demersurile. (...) În primul rând, (tinerii n.red.) vor avea acces la evenimente la nivel european, dar vor avea parte şi de reduceri, reduceri destul de substanţiale la transport, la cazare, la participarea în cadrul evenimentelor culturale şi, de ce nu, şi la anumite magazine care vor intra în parteneriat cu ONG-ul la nivel european care este în legătură directă cu noi - Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse", a spus ministrul.

În prezent sunt circa 6 milioane de tineri în Europa care se bucură de avantajele acestui card.

 

Ministerul Familiei a lansat un apel de proiecte pentru 150 de centre de zi pentru copii

 

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat, în această săptămână, un apel de proiecte în valoare de 50 de milioane de euro, prin PNRR, în vederea construirii a 150 de centre de zi pentru copiii din familii sărace, a mai anunţat Firea.

Administraţiile locale pot depune proiecte în acest sens, singure sau în colaborare cu asociaţii de profil acreditate, în următoarele două luni.

"Fac un apel la toţi primarii din ţară să aplice individual, deci prin UAT-urile pe care le reprezintă, sau împreună cu organizaţii sau asociaţii de profil care sunt acreditate, în vederea construirii a cât mai multe centre de zi, în special în zonele în care există foarte multe familii care se descurcă foarte greu cu viaţa de zi cu zi şi există risc de separare a copiilor de familii", a spus ministrul Gabriela Firea.

 

Centrele au scopul îngrijirii şi instruirii copiiilor cu o situaţie socială precară 



Ea a explicat că în aceste centre, copiii cu o situaţie socială precară vor fi îngrijiţi şi instruiţi, dar şi consiliaţi în ceea ce priveşte o meserie pe care ar putea să o urmeze în viitor.

"În aceste centre de zi, copiii vor primi educaţie, îngrijire sanitară, vor fi îmbrăcaţi, vor fi instruiţi, vor fi ajutaţi să-şi susţină anumite pasiuni, anumite hobby-uri, dar cel mai importat este să aibă grijă, protecţie şi să fie susţinuţi şi din punct de vedere emoţional, astfel încât seara, când se întorc acasă la părinţi, la bunici, ei să aibă deja lecţiile făcute, să nu fi trecut o zi fără ca ei să înveţe ceva şi, de asemenea, dacă au o problemă de sănătate să fie trataţi. Dacă au nevoie de haine, să le primească pe cele potrivite şi să fie susţinuţi din toate punctele de vedere, inclusiv, la vârsta potrivită, încurajare şi consiliere vocaţională pentru meseria pe care urmează să o aibă în viitor", a completat ministrul Familiei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel