Carantina, eliminată pentru ROMÂNII care stau 14 zile într-o țară fără risc

Narcis Popa |
Data publicării:

Persoanele care vin din ţări cu un coeficient mai mic de cinci cazuri noi de COVID-19, în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori vor putea fi exceptate, începând din 15 iunie, de la obligativitatea instituirii măsurii de carantină sau izolare la domiciliu, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Astfel, a fost introdusă posibilitatea exceptării de la măsura izolării sau carantinării a persoanelor care se întorc din ţările exceptate de la această măsură. În baza unor criterii de evaluare recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi recomandate, de asemenea, de oficiile europene în acest sens, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face o evaluare cu privire la riscurile de răspândire a infecţiilor cu coronavirus în mai multe ţări şi, în funcţie de rezultatul acestei evaluări, o parte dintre ţările care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi în medie în ultimele 14 zile la un milion de locuitori vor putea fi exceptate de la obligativitatea instituirii măsurii de carantină sau izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din aceste ţări", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Dancă a menţionat că persoanele care au stat mai mult de 14 zile cumulativ într-una dintre aceste ţări vor fi, la rândul lor, exceptate de măsura carantinării şi izolării la domiciliu. El a adăugat că această măsură va permite românilor să călătorească "în ţări considerate cu un risc scăzut de răspândire a infecţiilor cu coronavirus", precum Grecia, Bulgaria, Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel