Captura vieții: Un băiat de 15 ani a prins un somn rar, complet alb, cu reflexe roz și violet - FOTO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Captura vieții: Un băiat de 15 ani a prins un somn rar, complet alb, cu reflexe roz și violet - FOTO / Foto: Unsplash
Captura vieții: Un băiat de 15 ani a prins un somn rar, complet alb, cu reflexe roz și violet - FOTO / Foto: Unsplash

Somnul sau peștele pisică este în general maro cu pete întunecate, dar un băiat de 15 ani care pescuia în Tennessee a avut parte de o captură de neuitat când a prins unul complet alb.

Edwards Tarumianz a prins un pește uriaș în dimineața zilei de 28 iunie, dar el și restul echipajului au fost mai mult impresionați de nuanța uimitoare a somnului decât de dimensiunea sa monstruoasă, după cum a relatat pentru prima dată Field and Stream.

Peștele pisică albastru era complet alb, cu un colorit roz strălucitor și purpuriu în jurul aripioarelor și al feței, care ar putea fi rezultatul albinismului sau al leucismului, conform Daily Mail.

Albinismul este o afecțiune în care lipsește pigmentul din piele și păr și se întâlnește la o serie de animale, inclusiv la oameni.

Leucismul, care este, de asemenea, o afecțiune genetică, reduce pigmentarea, lăsând animalul palid sau cu pete de colorit redus.

 

 

Captura băiatului este fascinantă pentru toți pescarii și biologii din lume

 

Căpitanul Richard Simms, care a fost ghidul charterului în acea zi, a postat pe Facebook imagini cu Tarumianz și captura sa, împreună cu o declarație:

"Poți să pescuiești somn pentru tot restul vieții tale și să nu mai prinzi sau să nu mai vezi niciodată un alt pește ca acesta. Pescuiesc serios pește pisica de 30 de ani - sunt ghid de 17 ani - și acesta este primul albinos care a venit vreodată în barca mea”.

Cu toate acestea, biologii de la Tennessee Wildlife Resources Agency (TWRA) au declarat pentru Field and Stream că nu pot determina ce condiție genetică are peștele lui Tarumianz.

Animalele albinoase pure vor avea ochii, unghiile, pielea și solzii roz. Colorația roz provine de la vasele de sânge care se văd prin piele.

Animalele cu leucism pot avea în mare parte modele tipice, dar cu o colorare mai deschisă.

„Indiferent de asta, suntem cu toții de acord că este o captură mare și rară”, a declarat un purtător de cuvânt al TWRA pentru Field and Stream.

 

 

Alte animale descoperite cu albinism sau leucism

 

În 2020, voluntarii care verificau cuiburile de broască țestoasă de mare de pe o plajă din Carolina de Sud au dat peste o priveliște rară: o broască țestoasă de mare albă care se târa pe nisip.

Orașul Kiawah Island a postat pe pagina sa de Facebook că patrula de broaște țestoase din Kiawah Island a găsit un pui de broască țestoasă de mare albă solitară care s-a îndreptat spre o plajă accesibilă publicului.

Fotografiile arată o mică broască țestoasă de culoare alb-crem, mai degrabă decât griul sau verdele mai tipic al unei broaște țestoase de mare - sau maro-roșcat în cazul în care este vorba de o broască țestoasă țestoasă.

Oficialii spun că puiul de broască ar fi putut să se fi născut cu o afecțiune genetică numită leucism, care provoacă o reducere a pigmentului.

Iar broasca țestoasă are o colorație similară cu cea a somnului prins de Tarumianz. Deși poate părea similar cu albinismul, leucismul nu lasă creaturile cu ochii roșii sau roz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel