Candidații pentru un mandat de judecător la CCR, audiați marți în Senat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător CCR din partea Senatului vor fi audiaţi marţi, începând cu ora 10:00, în Comisia juridică.

"În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD - Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL - Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR - Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban şi un candidat fără susţinerea vreunui grup parlamentar - Gheorghe Iancu", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridică va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidaţi.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare şi raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecător la CCR. 

Până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea grupurilor parlamentare :

Grupul parlamentar PSD – domnul Cristian Deliorga;

Grupul parlamentar PNL – domnul Cătălin Daniel Fenechiu;

Grupul parlamentar USR – domnul Ovidiu Mircea Ursuța Daraban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel