Când se reiau zborurile spre și din România. Ministrul de Interne, răspuns oficial

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Când și în ce condiții se reiau zborurile din și înspre România“ - este una dintre cele mai dese întrebări pe care o au românii. Marcel Vela, ministrul de Interne, a răspuns la această întrebare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns miercuri seara, pe Facebook, mai multor întrebări adresate de cetățeni, una dintre ele referindu-se excat la momentul în care se vor relua zborurile.

Pe 14 mai expiră starea de urgență în România, iar oamenii nu știu dacă asta înseamnă că și zborurile internaționale se vor relua.

„Zborurile vor fi reluate în și dinspre România, cu fiecare țară, nu în funcție de ce se întâmplă în România, ci în funcție de ce se întâmplă în țara respectivă. Adică, Anglia, Spania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Germania, sau altă țară, sunt evaluate din punct de vedere epidemiologic, ca și focare de infecție. Dacă sunt cu risc ridicat sunt în zona roșie, dacă sunt cu risc mediu în zona galbenă, dacă sunt fără risc, în zona verde“.

Pentru că întrebarea venea de la o româncă din Marea Britanie, ministrul de resort i-a răspuns în mod particular.

„Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România", a spus Marcel Vela.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel