Când joacă România următoarele meciuri din preliminariile EURO 2024?

Editor Team |
Data publicării:

România a început cu dreptul campania de calificare la EURO 2024, iar următoarele meciuri din preliminarii le va disputa în luna iunie. Echipa noastră națională va avea două meciuri în deplasare, cu Kosovo, pe 16 iunie, și Elveția, trei zile mai târziu.

16 iunie, 21:45 Kosovo vs. România

19 iunie, 21:45 Elveția vs. România

Sunt două meciuri foarte importante, în care echipa noastră își propune cel puțin patru puncte în speranța că va mai face încă un pas spre calificarea la turneul final pe care Germania îl va organiza anul următor. România are un moral bun după victoriile din primele două meciuri și se află în acest moment pe locul 2 în Grupa I, cu 6 puncte, la egalitate cu Elveția, care are un golaveraj mai bun. Kosovo este pe locul 3, cu 2 puncte, Andorra și Israel au câte un punct, iar Belarus nu are niciunul.

 

Rezultatele din primele două etape ne-au ajutat, astfel că România este văzută cu șanse bune la pariuri sportive fotbal să termine pe primele două locuri, care asigură participarea directă la EURO 2024. Echipa noastră are cota 1.50 să se claseze pe unul dintre primele două locuri, Elveția are cota 1.02, Israel are cota 3.30, iar Kosovo are cota 5.00. În ce privește cotele pentru câștigarea grupei, Elveția are 1.30, România are 4.50, Israel are 15.00, Kosovo are 20.00, Belarus are 1000.00, iar Andorra are 2500.00.

Kosovo s-a împiedicat de Andorra

 

Următoarea adversară a României, Kosovo, a început preliminariile cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, în Israel, dar apoi a clacat total surprinzător pe teren propriu cu Andorra. A fost tot 1-1, într-una dintre cele mai mari surprize din aceste preliminarii.

Echipa lui Edi Iordănescu poate spera astfel să obțină un rezultat promițător în Kosovo, care să o aducă și mai aproape de prezența la Campionatul European, unde nu a mai ajuns din 2016, când a fost eliminată încă din faza grupelor.

Pentru naționala României va fi primul meci cu Kosovo, în timp ce Elveția este o echipă pe care o cunoaștem foarte bine. Până acum am disputat 13 meciuri contra Elveției, în care am câștigat de 5 ori, de 4 ori am terminat la egalitate, iar de 4 ori am pierdut. Ultima victoriei a Elveției datează din 1994, de la Cupa Mondială, când echipa noastră era deja calificată în optimile de finală ale competiției.

România nu se va putea baza pe Florin Tănase

 

La următoarele meciuri din luna iunie, echipa națională nu se va putea baza pe Florin Tănase. Fostul jucător al lui FCSB s-a accidentat la confruntarea dintre Al Jazira și Al Wahda și va absenta în jur de o lună de pe gazon.

"La deplasarea cu Al Wahda, din 18 aprilie, am primit o lovitură puternică la piciorul stâng și am simțit că ceva nu e tocmai în regulă. Iar joi, acum trei zile, la un antrenament, am resimțit și mai tare durerea, după un contact. Îmi pare rău că nu voi putea să ajut România acum, dar sunt sigur că lucrurile vor merge bine în ambele partide și că voi reveni în forță foarte curând, iar în septembrie voi putea să dau iarăși totul pentru națională", a spus Florin Tănase pentru ProSport.

Florin Tănase a disputat în total 17 partide pentru naționala României și a marcat 2 goluri. De la venirea lui Edi Iordănescu, Tănase a disputat 6 meciuri din 8 posibile și a marcat un gol în confruntarea cu Finlanda.

Edi Iordănescu vrea să lase câțiva jucători la naționala U 21

 

Edi Iordănescu se gândește să lase mai mulți jucători tineri la reprezentativa U21, care între 21 iunie și 8 iulie va juca la Campionatul European. România este țară gazdă alături de Georgia și face parte din Grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația.

 

Printre jucătorii care vor fi trimiși la naționala de tineret sunt Octavian Popescu, Ștefan Târnovanu, Jovan Markovici, Alexi Pitu și Valentin Mihăilă. În schimb, pe fundașul Radu Drăgușin selecționerul se gândește să îl cheme la naționala mare, în condițiile în care a fost mulțumit de el la ultima acțiune și îl consideră o variantă pentru postul de titular.

În schimb, la naționala mare ar putea reveni Ianis Hagi, a cărui absență de la ultima acțiune a echipei naționale a stârnit numeroase controverse. Ianis a fost titular în ultima etapă pentru Rangers și redevine o soluție pe care Edi Iordănescu o ia în calcul pentru acțiunea din luna iunie a echipei naționale.

*Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel