Edi Iordănescu, despre meciul cu Andorra: „Dacă echipa nu va fi la Euro, nu voi mai fi antrenorul naţionalei României”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Edi Iordănescu, despre meciul cu Andorra: „Dacă echipa nu va fi la Euro, nu voi mai fi antrenorul naţionalei României” / Foto: Captură video youtube
Edi Iordănescu, despre meciul cu Andorra: „Dacă echipa nu va fi la Euro, nu voi mai fi antrenorul naţionalei României” / Foto: Captură video youtube

Naţionala României va debuta în calificările pentru Euro 2024 înfruntând echipa naţională a Andorrei. Iată ce a avut de declarat selecționerul Edi Edward Iordănescu, în cadrul conferinței de presă înaintea 

Sâmbătă, 25 martie, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, naţionala României va debuta în calificările pentru Euro 2024 înfruntând echipa naţională a Andorrei. Partida este transmisă LiveBlog pe HotNews.ro.

 

Selecționerul Edi Iordănescu: Trebuie să fim concentraţi

 

Edi Iordănescu a vorbit despre motivația cu care echipa României începe această nouă campanie de calificare, a lăudat Andorra pentru determinare și a precizat că singura variantă este prezența la Euro 2024.

„Privim cu entuziasm acest început de campanie, cu energie bună, cu speranţă. Dar aceste lucruri nu sunt suficiente. Trebuie să fim concentraţi, sunt multe lucruri bune pe care le-am văzut la Andorra şi vă rog să nu cădeţi în capcana de a analiza doar adversarul, fără context. Trebuie să gestionăm lucrurile în aşa fel încât mâine să aducem trei puncte pentru echipa naţională.

Nu pot comenta despre jucătorii care nu sunt aici cu noi, acum. Orice jucător are uşa deschisă la naţională, dar ar fi lipsă de respect ca eu să vorbesc despre jucători care nu sunt aici. Responsabilitatea este a mea. Decizia este a mea. După aceste meciuri voi analiza jocurile, voi vedea ce a apărut în spaţiul public, ce s-a publicat, şi dacă o să simt că trebuie făcute clarificări, le voi face.

Ne dorim să construim un anumit nucleu cu care să mergem înainte. Campania este foarte scurtă şi nu vor mai fi aşa multe schimbări. Riscăm să lăsăm un talent pe afară? E posibil, dar îmi asum şi asta. Uşa este deschisă pentru oricine, dar nu se va mai intra atât de uşor. Îmi doresc continuitate şi nu pot face asta dacă voi schimba de la o acţiune la alta. Mi-am asumat anumite decizii cu care nici eu nu sunt confortabil, dar erau necesare. Şi mi le-am asumat. De când am venit am avut un discurs clar, cine l-a înţeles este aici, cine nu…”, a declarat Edward Iordănescu în conferinţa de presă.

 

Iordănescu: Dacă echipa nu va fi la Euro, nu voi mai fi antrenorul naţionalei României

 

„Fiţi siguri că am fost foarte conştient atunci când am luat aceste decizii de faptul că va urma un val de critici şi mi le-am asumat pe toate.

Andorra este o echipă cu inimă mare, care ştie să sufere, este o echipă care a produs anumite rezultate care au atras atenţia şi pe care nu le putem neglija. Deci declaraţiile mele şi optimismul nu sunt suficiente pentru o victorie.

Nu sunt de acord cu cei care spun că este o grupă extrem de accesibilă, suntem acasă de opt ani, deci…. Cât despre viitor, dacă echipa nu va fi la Euro, nu voi mai fi antrenorul naţionalei României, pentru că aşa spune contractul.

În final, pentru meciul de mâine aş vrea să văd la jucătorii mei mentalitate, orgoliu şi să nu uităm că suntem români şi avem o datorie mare faţă de suporterii noştri”, a mai spus Edward Iordănescu, conform News.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel