EXCLUSIV  Când intră România în spațiul Schengen? Rareș Bogdan, răspuns pentru Știri Diaspora: „Am vorbit cu Merkel. EA mi-a zis ASTA“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
rares_bogdan_interviu
rares_bogdan_interviu

Europarlamentarul şi prim vice-preşedintele PNL, Rareş Bogdan, a vorbi azi, la interviurile Știri Diaspora.ro,  despre problemele cu care se confruntă românii din Diaspora, dar şi despre intrarea României în spaţiul Schengen.

 

„În urmă două luni, a fost un moment festiv în Parlamentul European, în care doamna Merkel a preluat preşedinţia pentru Germania, pentru şase luni. După discursul din plen, doamna Merkel a venit la grupul popular european, din care fac şi eu parte. În calitate de şef de delegaţie, am avut posibilitatea să-i adresez câteva întrebări. Şi întrebarea mea a fost legată direct de Schengen. Am intrat într-un dialog cu doamna Merkel, care a fost extrem de deschisă cu mine şi care mi-a spus direct: «Cu riscul să vă supăr, vă spun că, în următoarele şase luni, nu veţi intra. Aţi avut patru din cinci condiţionalităţi realizate de ţara dumneavoastră. Dar din cauza derapajelor de la stat de drept şi să că nu am ştiut exact ce vreţi de la Bucureşti, cu vechiul guvern socialist, această procedură de intrate în schengen s-a stopat». Practic dacă situaţia ar fi fost aceea ca cea de acum am fi intrat fără probleme in spaţiul Schengen“, a spus Rareş Bogdan.

„Doamna Merkel mi-a răspuns că, în următoarele şase luni, şansa este destul de mică. «Din păcate sunteţi la cuplaj cu Bulgaria. Nu mai puteţi fi consideraţi singuri ca viitori membri ai spaţiului Schengen. Germania nu are nimic împotrivă. Din contra, cunoaşte noile realizări din România, avem încredere în preşedintele Iohannis. Avem încredere în guvernul liberal care conduce România. Dar sunt ţări care găsesc diverse motive şi unele din ele ţin de crimă organizată». Sigur i-am mulţumit pentru francheţea răspunsului, dar mi-am permis să-i spun că am avut un discurs în Parlamentul European, prin care care am atras atenţia, pentru prima dată, în faţa premierului Olandei, că mi se pare puţin nefiresc ca Olanda să se opună şi să ne acuze de diferite lucruri, atâta timp cât, din păcate, o bună parte din intrările de ţigări sau evaziune fiscală este realizată prin portul Rotterdam. O astfel de întrebare directă şi un atac frontal la adresa unei ţări din partea unui şef de delegaţie nu era ceva obişnuit“, a mai spus europarlamentarul Rareş Bogdan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel