Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor reformarea URGENTĂ a sistemului de frontiere deschise al Schengen

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Efectul atacurilor teroriste: Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este urgent ca Europa să reformeze sistemul de frontieră deschisă al spaţiul Schengen în lumina atacurilor teroriste recente.

„Vreau să menţionez sistemul de intrare-ieşire din spaţiul Schengen, care ar trebui să fie gata în 2022", a spus ea după o întâlnire cu alţi lideri europeni marţi, relatează Reuters: „Este vital să ştim cine intră şi cine părăseşte spaţiul Schengen”.

Citeşte şi: Germania. Ministerul Sănătăţii cere ajutorul armatei

Aproape simultan a susţinut declaraţii pe aceeaşi temă şi preşedintele francez. Ameninţarea terorismului este o realitate europeană care are nevoie de un răspuns coordonat şi rapid, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Macron a mai spus reporterilor că Europa trebuie să lucreze la o reconsiderare a frontierei deschise a spaţiului său Schengen.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, preşedintele Consiliul European, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă marţi la un mini-summit UE pe tema reacţiilor la atacurile teroriste din Franţa şi Austria.

Europa a fost zdruncinată de o serie de atacuri teroriste în ultimele săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel