Campionatul Mondial de Artificii, în Germania. Mii de oameni au admirat magia de pe cerul Berlinului - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Campionatul Mondial de Artificii, în Germania. Mii de oameni au admirat magia de pe cerul Berlinului - VIDEO
Campionatul Mondial de Artificii, în Germania. Mii de oameni au admirat magia de pe cerul Berlinului - VIDEO

Cele mai talentate echipe de pirotehnie din lume şi-au dat întâlnire în capitala Germaniei pentru a participa la Campionatul Mondial de focuri de artificii.

Mii de oameni au urmărit competiţia de la Stadionul Olimpic din Berlin, în timp ce mulţi alţii s-au putut bucura de spectacol chiar din propriul balcon, relatează Observator. Fiecare echipă a avut 15 minute la dispoziţie pentru a crea un spectacol cum nu s-a mai văzut, pe acorduri muzicale clasice.

În prima seară au participat echipe din Mexic, Italia şi Elveţia, în timp ce mâine competiţia va fi încheiată de reprezentanţi din Lituania, Estonia şi Brazilia. Concursul a revenit după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

 

 

Vezi și

 

Germania încheie experimentul cu bilete ieftine de transport în comun. Oamenii se plâng de condițiile din trenuri

 

În Germania s-a încheiat experimentul de trei luni inițiat de autorități, care au introdus un tarif unic de 9 euro pe lună pentru toate mijloacele de transport public în comun din țară.

Una din concluziile experimentului este că până și nemții se plâng de condițiile din trenuri: superaglomerație, aer condiționat stricat și mari întârzieri.

Pentru a ajuta oamenii să facă față unei inflații record, Germania a oferit vara aceasta un tarif foarte redus pentru transportul public local și regional. A fost proiectul un succes? Depinde ce ai vrut de la el.

Sistemul de bilete pentru transportul public din Germania este atât de complicat, încât există chiar și un cântec despre el. În „Out of Bempflingen”, grupul șvab a capella „Chor der Mönche” (Corul călugărilor) cântă despre luptele lor traversând tărâmul nimănui dintre două dintre rețelele regionale de transport ale țării.

„Nimeni nu e la birou/Unde este un automat de bilete?/A obține un bilet de la Metzingen la Bempflingen nu este ușor”, cântă grupul german despre orașele din sud-vestul statului Baden-Württemberg, aflate la doar cinci kilometri unul de altul.

Neputând să-și dea seama ce fel de bilet trebuie să cumpere, ei renunță și pleacă pe jos până la destinație. „Este de fapt o poveste adevărată”, a spus Michael Niedhammer, unul dintre membrii trupei, pentru DW.

Vara asta, lucrurile au stat altfel. 31 august marchează sfârșitul experimentului de trei luni al Germaniei cu bilete ultra-ieftine și proceduri simplificate pentru transportul public.

În loc să navigheze prin cele peste 60 de rețele tarifare și de transport ale Germaniei, din iunie până în august oamenii au putut călători la nivel național cu toate autobuzele și trenurile locale și regionale (au fost excluse trenurile de lungă distanță) cu un singur bilet. Prețul? Doar 9 euro pe lună.

Măsura, pe care revista germană Der Spiegel a descris-o drept „cel mai mare experiment pe care Germania l-a întreprins vreodată cu privire la sistemul său de transport public local”, a luat oamenii prin surprindere.

Guvernul federal a anunțat-o în martie ca parte a unui pachet de ajutor dezvoltat pentru a ajuta consumatorii să facă față inflației record.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel