Campanie în toate județele, pentru românii care pleacă la muncă

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a anuțat detalii despre programul de informare cu privire la riscurile la care se expun cetățenii care își caută un loc de muncă în străinătate.

Campania se intitulează “Informare acasă! Siguranță în lume!“ și îşi propune să ajute românii care vor să muncească sau să studieze în afara țării. Potrivit Antena 3, Ministrul Românilor de pretutindeni, Natalia Intotero a declarat că va fi o acțiune dedicată tinerilor și că se va face informare în toate județele țării. ''Această campanie se desfăşoară în două etape: în lunile mai-iunie, dedicat tinerilor. Vom fi prezenţi în toate judeţele României (...), iar a doua etapă o vom desfăşura în lunile septembrie-octombrie, din nou în toate judeţele ţării", a precizat ministrul.

Neinformarea ne predispune la riscuri

Natalia Intotero a adăugat că mulți români au fost păcăliți cu oferte de muncă false și au fost transformați în scavi. "Cetăţenii noştri au întâmpinat multe dificultăţi, începând de la momentul călătoriei, dar şi activitatea de muncă, pentru că au plecat neinformaţi, sau cu diferite oferte de muncă ce până la urmă nu s-au dovedit a fi reale. Au ajuns în ţările respective, li s-au luat documentele şi efectiv au ajuns să fie sclavi. Nu ne dorim să mai avem astfel de evenimente şi de aceea am decis derularea acestei campanii'', a spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel