Camion, verificat la intrarea în țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal, după ce a prezentat actele 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, verificat la intrarea în țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal, după ce a prezentat actele
Camion, verificat la intrarea în țară. Șoferul s-a ales cu dosar penal, după ce a prezentat actele

Polițiștii de frontieră de la Siret au oprit la intrarea în țară un automarfar cu remorcă pentru care șoferul a prezentat certificate de înmatriculare false.

 

 

Sâmbătă, 17 septembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 37 de ani, conducând un automarfar marca DAF, cu remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

În cadrul verificărilor, la solicitarea oamenilor legii, bărbatul a prezentat și documentele mașinii, mai exact, cartea de identitate și certificatul de înmatriculare, cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că certificatele de înmatriculare ale automarfarului și ale remorcii sunt false, întrucât nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, conform Codului Penal.

Vezi si:

 

Un român, care se întorcea din Franța, a fost dat jos din microbuz cu tot cu bagaje

 

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit la intrarea în țară, într-un microbuz, două drujbe despre care există suspiciunea că ar fi furate din Franța.

Sâmbătă, 17 septembrie, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră la intrarea în țară un microbuz marca Renault, înmatriculat în România.

În microbuz, în calitate de pasager, se afla și un cetățean român în vârstă de 45 de ani, din județul Vrancea. Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestuia din urmă două drujbe marca Stihl, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente din care să rezulte achiziționarea legală a acestora. Existând suspiciunea că acestea ar putea fi însoțite fără drept, drujbele, în valoare de 17.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

 

Vezi si:

 

Două camioane, încărcate zeci de tone de deșeuri, oprite la intrarea în România

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în țară două camioane încărcate cu aproximativ 35 tone de deșeuri.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, în data de 16 septembrie, în jurul orei 14.00, un cetățean maghiar în vârstă de 48 de ani conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, aparținând unei societăți comerciale din Ungaria.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cantitatea de 23 tone deșeuri din aluminiu, încărcate din Germania, fiind destinate unei societăți comerciale din județul Satu Mare.

În data de 17 septembrie, în jurul orei 20.30, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat un cetățean român, conducând un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta 12 tone de cauciucuri uzate și jante auto, încărcate de la o firmă din Germania, care urmau să ajungă la o societate comercială din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, s-a solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006. În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel