Calzone moi și pufoase, le vei îndrăgi instant! Cu efort minim, vei pregăti un desert delicios pentru întreaga familie!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Calzone moi și pufoase, le vei îndrăgi instant! Cu efort minim, vei pregăti un desert delicios pentru întreaga familie! FOTO: captură video YouTube @La Lore Sin Gluten
Calzone moi și pufoase, le vei îndrăgi instant! Cu efort minim, vei pregăti un desert delicios pentru întreaga familie! FOTO: captură video YouTube @La Lore Sin Gluten

Calzonele sunt dulciurile chiliane care sunt, în general, gătite în zilele reci pentru a însoți un ceai fierbinte sau ciocolată. De asemenea, trebuie să știți că sunt ușor de găsit în brutăriile chiliane sau în standurile de mâncare stradală, totuși, a le face acasă nu este un mister. La fel, dacă sunteți vegan, nu va trebui să vă lipsiți de ele, pentru că cu această ocazie, avem o versiune vegană a acestor dulciuri tipic chiliane care știm că vă vor plăcea.

Continuă să citești și descoperă cum să faci calzone vegani într-un mod ușor și simplu. Să gătim!

Combinația perfectă! Pandișpan de pere - doar ou, unt și 45 minute, cu un gust de milioane!

 

Calzone - Ingrediente


 - 2 căni de făină simplă (250 g)

- 2 lingurișe zahăr de cocos

- 2 lingurițe de praf de copt

- 1 portocală (coaja ei)

- 1 lingură ulei de cocos

- 150 de grame de lapte nelactat (1/2 cană)

- 300 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 2 linguri de zahăr pudră de presărat.

Rețeta rapidă și ușoară de fursecuri cu fulgi de ovăz. Crocante, gustoase, sănătoase!



Cum se prepară Calzone 


Pentru a începe cu rețeta ușoară și economică de calzone, mai întâi într-un bol adăugăm cele două căni de făină împreună cu praful de copt, zaharul de cocos, coaja de portocală, amestecăm cu o spatula.

Sfat: poti aroma calzone cu coajă de lămâie sau o lingură de coniac.

Adăugați uleiul de cocos și laptele nelactat, apoi amestecați cu spatula. Apoi, amestecați și cu mâinile până obțineți un amestec omogen. Dacă aluatul este foarte uscat, mai adăugăm puțin lapte vegetal. Dar dacă aluatul este foarte lipicios, mai adăugăm puțină făină.

Făinați o suprafață de lucru și puneți aluatul pentru calzone. Apoi, cu un sucitor cu făină, întindeți aluatul. Cu ajutorul unui tăietor ascuțit sau al unui cuțit, formați romburi sau dreptunghiuri, în funcție de forma care vă place. Faceți o tăietură mică în centrul fiecărei calzone.

Deschideți gaura nou creată și puneți una dintre margini pentru a o potrivi prin gaură și dați-i forma tipică. Când sunt făcute toate calzonele, se încinge uleiul de floarea soarelui într-o oală sau tigaie. În continuare, când uleiul este foarte fierbinte, adăugați calzonele și prăjiți pe ambele părți până se rumenesc. Aveți mare grijă la punctul de fierbere, pentru că trebuie să fie crocante la exterior și fragede la interior.

Sfat: nu pune multe calzone deodată, vor fi mult mai bune în cantități mici.

Când sunt gata, puneți pe o farfurie cu hârtie absorbantă astfel încât să elibereze excesul de ulei.

Stropiți calzonele moi și pufoase cu zahăr pudră și serviți imediat. Vei vedea cât de puțin rezistă pe masă! Sperăm că veți fi încurajați să le pregătiți acasă, deoarece sunt foarte simplu de făcut.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

 

Originea calzone

 

Numele acestor dulciuri tipic chiliane se datorează asemănării lor cu lenjeria intima purtată, mai ales atunci când este realizată forma lor tipică dreptunghiulară răsucită. Cu toate acestea, cultura populară spune că datează din epoca colonială a Chile sau Chile hispanic, care se desfășoară între 1598 și 1810.

Potrivit acestei versiuni populare, se spune că o femeie care a vândut aceste dulciuri în celebra Plaza de Armas din Santiago, într-o bună zi, fustele i-au fost ridicate, dezvăluindu-i pantalonii rupti. S-a comentat atât de mult încât vânzătoarea a fost supranumită doamna cu lenjeria intimă ruptă.

A cucerit milioane de gospodine: Cel mai bun aluat pentru gogoși. Rețeta pas cu pas ca să îți iasă pufoase. Noteaz-o acum!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel