Calzone gata în patru paşi. Cea mai rapidă şi simplă reţetă când nu ştii ce să găteşti

sursa foto: pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

Calzone sau pizza calzone, un fel de mâncare sau o gustare delicioasă şi săţioasă pe care o poţi pregăti imediat când nu ai idee ce să găteşti.

PORŢII: 4

TIMP DE PREGATIRE: 0 ORE 10 MINUTE

TIMPUL TOTAL: 0 ORE 50 MINUTE

INGREDIENTE

Aluat de pizza - puteţi pregăti un aluat de pizza dacă vreţi să fie făcut în casă
Făină universală, pentru suprafață
Sos de pizza
Ricotta
Pepperoni
Mozzarella mărunțită
Ulei de măsline extravirgin
Sare 

PAŞI

- Preîncălziți cuptorul la 500 ° și ungeți două foi mari de copt cu ulei sau unt. Împărțiți aluatul de pizza în 4 bucăți. Pe o suprafață ușor făinoasă, rulați o bucată de aluat într-un cerc de 8 ", gros de aproximativ ¼". Se pune sos de pizza în mijlocul aluatului, apoi se pune ricotta și se acoperă cu pepperoni și mozzarella.

- Îndoiți ușor aluatul în jumătate, umeziți marginile cu apă și strângeți-le împreună, apoi presaţi marginile în jur. Repetați cu aluatul rămas. Se transferă în foi de copt pregătite. Ungeţi blaturile cu ulei și presărați sare.

- Folosind foarfece de bucătărie sau un cuțit ascuțit, tăiați vârfurile în 2 până la 3 locuri pentru a crea guri de aerisire.

- Coaceți până când blaturile sunt aurii și umplutura clocotește, 20 de minute. Ungeţi cu mai mult ulei la jumătatea timpului de coacere. Lăsați să se răcească cu 5 minute înainte de tăiere.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy