Călătorie în SUA doar cu vaccin anti Covid. Ce alte obligații au pasagerii străini

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Călătorii în SUA doar cu vaccin
Călătorii în SUA doar cu vaccin

SUA vor permite tuturor călătorilor internaționali, vaccinați anti Covid cu schema completă, să intre pe teritoriul lor, începând cu luna noiembrie.

Astfel, pasagerii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA şi să poarte măşti, relatează Reuters.

În curând, va fi pus  în practică un sistem de monitorizare a contactelor, susține coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients, potrivit sursei citate. 

Obligația de verificare va reveni companiile aeriene. Acestea vor trebui să colecteze informaţii care vor permite contactarea călătorilor. 

Washingtonul a avut restricţii dure, de la începutul pandemiei. În mod special, au fost vizate persoanele care au tranzitat din Uniunea Europeană, Regatul Unit și mai ales  China. În primăvara acestui an, s-au extins și împotriva celor care au venit din Brazilia și India.

Restricții în SUA pentru nevaccinați. Ce obligații au 

 

În prezent, americanii nevaccinaţi  care revin  în SUA după o călătorie  în străinătate se supun  unor obligaţii de testare mai stricte. În viitor, lor li se va cere să se testeze în ziua care precede revenirea lor şi apoi din nou după sosirea în SUA, transmite sursa citată.

La acest moment,  SUA interzic intrarea pe teritoriul lor a cetăţenilor non-americani care în ultimele 14 zile au mers în Regatul Unit, zona Schengen, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel