C.T. Popescu: „PSD acoperă dezastrul cu unul și mai mare. Premiul Nobel pe economie pe 2018”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a precizat, în această seară, la Digi 24, faptul că PSD-ALDE încearcă să arunce economia în haos. 

„PSD-ALDE au ajuns acolo unde am spus că vor ajunge de 1 an, la priză, la economie. Evident nu mai au bani, acesta este defectul grav și folosesc principiul impostorilor. Încearcă să creeze acum unul și mai grav, adică aruncarea economiei în haos ca să spună după, că pentru acest haos sunt vinovate multinaţionalele, băncile, cozile de topor ale lui Soros, Occidentul și în general capitalismul în România

Mi-am dat seama azi, ascultându-l pe domnul Teodorovici, că la filmul de promovare al guvernului Dăncilă, filmul de Centenar, ar trebui adăugați Dragnea, Vâlcov și Teodorovici, Premiul Nobel pe economie pe 2018, premiu care are, după părerea mea, un trecut, opera acestor domni nu vine pe un teren virgin, au înaintași de seamă.

La începutul anilor 2000 doamna cântăreață Irina Loghin era senator al României din partea PRM și doamna a auzit ea că un individ pe nume RASDAQ îi fură pe români și a propus în Senatul României arestarea lui RASDAQ. RASDAQ înseamnă Bursa Română de Valori Imobiliare.

Cam asta a făcut azi trioul de Premiul Nobel Dragnea-Vâlcov-Teodorovici, arestarea bursei, ceea ce părea atunci o utopie amuzantă, iată că acum se realizează.

Senatorul Adrian Păunescu a propus stabilirea cursului leu dolar în Parlament prin vot. Avem mai recent un alt predecesor, domnul Tudose, ne-a comunciat că nu își ține salariul la bancă, că nu își ia salariul pe card pentru că nu vrea să dea 2 bani băncii și recomandă românilor să nu-și mai pună banii în bănci, deci să îi țină undeva la saltea, la ciorap.

Iată, deci, ce trecut ilustru avem în acest domeniu! Iar domnii Dragnea, Vâlcov și Teodorovici au fost acuzați pe nedrept. S-a spus că sunt iresponsabili, că aruncă România în haos, că au dat economia peste cap, bursa. Nu e adevărat, acești oameni știu foarte exact ce fac.

Acești oameni doresc să creeze acest haos pentru că aplică un principiu al impostorilor. Când nu ești în stare să remediezi un defect grav al unei instalații, încearcă să provoci pe furiș un defect și mai grav care să scoate instalația de tot din funcțiune ca să nu se mai cunoască defectul inițial pe care tu nu ai fost în stare să-l remediezi.

În clipa de față, PSD-ALDE au ajuns acolo unde am spus că va ajunge de 1 an, la priză, la economie. Evident nu mai au bani, acesta este defectul grav și folosesc principiul impostorilor. Încearcă să creeze acum unul și mai grav, adică aruncarea economiei în haos ca să spună după, că pentru acest haos sunt vinovate multinaţionalele, băncile, cozile de topor ale lui Soros, Occidentul și în general capitalismul în România.

Citește și Barna: „Guvernul care ucide România. Tocmai am fost aruncați în criză economică"

Acel cuvânt "lăcomie" este pus acolo cu socoteală, pentru că el duce cu gândul la o caricatură foarte răspândită în anii 50-60 - a bancherului, capitalistului, cu pălărie, cu un trabuc fumegând, un palton descheiat peste burdihan, pentru că este obez și cu câte o valiza în fiecare mână pe care este semnul dolar.

Mesajul propagandistic fundamental din acei ani era: bancherul nu muncește, a fi bancher nu înseamnă muncă, nu face altceva decât să se îmbogățească pe spinarea oamenilor muncii.

Acesta e mesajul și își pregătesc cei trei acum propaganda pentru momente crunte din punct de vedere economico-financiar, care oricum urmau pentru România, pentru că nu mai erau în stare să controleze lucrurile prin pomenile pe care le-au dat până acum și acoperă dezastrul printr-un dezastru și mai mare.

Să pretindă că inevitabilele consecințe la nivelul cetățeanului, care îl vor lovi la buzunar, se datorează nu acestor indivizi, nu, se datorează echivalentului burghezo de azi și occidentului putred care vrea să suga sângele României ca un vampir. Asta vor să inducă în mintea oamenilor.


Aș încheia cu un lucru și mai evident, și mai simplu. Acest guvern acum pune taxe suplimentare, taxe noi și în același timp în parlament partidul de guvernământ, adică tot guvernul, a trecut prin parlament legea lui Rădulescu privind evaziunea fiscală prin care evazioniștii sunt încurajați să fure liniștiți pentru că nu fac pușcărie.


Acest guvern, aceste partide aflate la putere, PSD-ALDE, vă pun taxe în spinare, se vor simți imediat, și în același timp îndeamnă hoții să fure, scutindu-i de taxe pe hoți prin legea din parlament, ca să nu facă pușcărie”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy