Barna: „Guvernul care ucide România. Tocmai am fost aruncați în criză economică”

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a solicitat, astăzi, premierului Viorica Dăncilă să nu adopte ordonanţa de urgenţă privind „taxa pe lăcomie” şi să discute cu oamenii de afaceri.

„După ce Justiţia a fost distrusă şi se lucrează intens la acest lucru, iată vedem că responsabilitatea devine una de neconceput. Astăzi bursa, banii României au scăzut cu 9% datorită unei decizii iresponsabile şi a unui anunţ iresponsabil făcut ieri de ministrul Finanţelor. În momentul de faţă, România îşi provoacă singură o criză de care orice ţară civilizată cu un minim nivel de competenţă încearcă să fugă. Ceea ce fac astăzi domnii Teodorovici, Dragnea, Tăriceanu este să ucidă perspectivele exact celor mai săraci cetăţeni ai României, pentru că nu vor mai putea lua credite, salariile nu vor mai putea să crească, preţurile vor creşte într-o foarte mare măsură, chiar astăzi am primit cinci apeluri de la oameni de afaceri importanţi din statul român care spuneau că sumele pe care le aveau pentru investiţii pur şi simplu vor fi dizolvate în situaţia în care această ordonanţă va fi adoptată. Îi cerem doamnei premier să nu facă acest lucru, să discute cu oamenii de afaceri", a afirmat Barna.

Citește și „APEL către Președinte!" după ce Teodorovici a anunțat „taxa pe lăcomie"

El a susţinut că PSD şi ALDE au înţeles că nu mai sunt bani. "Am văzut ce s-a întâmplat pe bursă, această ordonanţă aruncă România într-o criză majoră, aruncă România într-o situaţie absolut periculoasă exact pentru stabilitatea veniturilor şi pentru funcţionarea economiei, lucru care este extraordinar de grav. Şi de ce se întâmplă lucrul acesta? Nu pentru a creşte vreun nivel de trai în România, pentru că PSD şi ALDE au înţeles că nu mai au bani şi sunt disperaţi, după ce timp de doi ani de zile au jumulit mediul de afaceri, acum se merge şi mai departe şi cu această ordonanţă care pur şi simplu a revoltat întreg mediul economic şi am văzut reacţia bursei", a spus Dan Barna.

Liderul USR a făcut un apel la parlamentari să voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

"Scăderea cu 9%, aproape 10% a bursei de la Bucureşti arată o economie în prăbuşire, care coordonat cu riscul ordonanţei de urgenţă pe amnistie şi graţiere aruncă România într-o Venezuelă a Europei, într-o ţară în care nimeni nu mai are încredere, într-o ţară ridicolă din punct de vedere al guvernării. Din această perspectivă, moţiunea de cenzură de mâine devine una de supravieţuire a statului român şi fac apel din nou la toţi parlamentarii din arcul guvernamental care mai au o minimă decenţă şi o minimă responsabilitate pentru familiile lor şi pentru cetăţenii care i-au votat în circumscripţiile din care vin să-şi asume căderea şi alungarea (...) Guvernului care ucide România. În momentul de faţă, tocmai am fost aruncaţi în criză economică", a susţinut Barna.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy