Bullying-ul, în creștere

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Bullying-ul, în special hărțuirea fizică, pare să crească în școlile elvețiene, conform datelor din studiul global PISA 2018. Rezultatele PISA 2018, ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică -OCDE publicate, la începutul acestei luni, pe site-ul oficial, a reprezentat performanța academică a tinerilor cu vârsta de 15 ani din întreaga lume. 

Însă, pe lângă performanțele școlare, cercetarea a analizat bunăstarea studenților și a remarcat că 22% dintre studenții din Elveția au spus că au fost hărțuiți de cel puțin de câteva ori pe lună.

Cu toate acestea, raportul național elvețian privind studiul PISA 2018, comandat de autoritățile federale și Conferința miniștrilor cantonali ai educației din Elveția, a aprofundat aceste statistici și a prezentat o imagine mai exactă. Studiul prezintă o creștere a bullying-ului de la ultimul sondaj PISA din 2015, cu o rată a intimidării fizice de două ori mai mare. Studiul mai arată și un alt fapt îngrijorător: numărul de studenți care au indicat că au suferit agresiuni fizice, cum ar fi lovituri sau lovituri, s-a dublat, de la 3% la 7%.

Nicio altă țară nu a avut o valoare mai mare, se arată în sondajul, asupra intimidării. Din cele opt țări europene comparabile: Germania, Italia, Austria, Finlanda, Franța, Belgia și Luxemburg, Elveția a avut un scor semnificat doar în față ultimilor două. În România, în anul 2018, s-a înregistrat o creștere de 42,62% a numărului de cazuri de abuz de tip bullying raportate, cu 2.212 mai multe sesizări comparativ cu anul 2017. 

Același raport național subliniază că experiențele elevilor au fost subiective dar, a dat două motive pentru creșterea percepută: faptul că a existat într-adevăr o creștere a bullying-ului în ultimii ani și că elevii au fost mult mai bine informați despre problemă decât în vremurile anterioare.

82% dintre studenții din Elveția și 88% dintre studenții din țările OCDE au fost de acord că este bine să-i ajute pe studenții care nu se pot apăra singuri. 86% au fost de acord sau au convenit cu tărie că este greșit să te aliezi cu alții pentru a hărțui pe cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel