Budincă de lămâie rece. Un desert rafinat și super cremos pentru zilele călduroase de vară

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Budincă de lămâie rece. Un desert rafinat și super cremos pentru zilele călduroase de vară
Budincă de lămâie rece. Un desert rafinat și super cremos pentru zilele călduroase de vară

Budinca de lămâie rece este unul dintre cele mai delicioase deserturi. Aroma fină și textura super cremoasă fac o combinație perfectă capabilă să cucerească orice om. 

Acest desert este, de asemenea, foarte ușor de preparat, astfel încât este perfect pentru orice ocazie, fără a fi nevoie să petreceți ore în bucătărie. Fie că este vorba de zile de naștere, de ocazii speciale, sau doar pentru un răsfăț dulce, budinca de lămâie este o opțiune excelentă. De asemenea, această rețetă nu necesită un număr mare de ingrediente și cel mai probabil le aveți deja acasă.

Încearcă și: Dulceață de trandafir după rețeta bunicii: Cel mai parfumat desert al verii și proprietățile magice

Lămâia este un aliment extrem de sănătos și versatil, care poate fi utilizat în diferite moduri și într-un număr mare de rețete dulci și sărate. Lămâia este bogată în vitamina C, precum și în alte vitamine și minerale precum potasiul. Această bogăție în vitamina C favorizează producția de colagen care, la rândul său, îmbunătățește procesul de vindecare. Consumul regulat de lămâie întărește și sistemul imunitar.

S-ar putea să îți placă și: Flori de dovlecei umplute, în stil roman: Un deliciu de sezon, parfumat și surprinzător de ușor de făcut. Notează rețeta!

Ingrediente:

70 gr de făină de porumb

700 ml de lapte

3 gălbenușuri de ou

120 gr de zahăr

50 gr de unt

180 ml de suc de lămâie

Coaja de lămâie

Sare.

Ingrediente pentru bezea:

130 gr de zahăr

2 albușuri.

 

Budincă de lămâie rece - Mod de preparare

 

Adăugați gălbenușurile și zahărul într-un vas . Bateți cu mixerul la putere medie până compoziția devine cremoasă. Se adaugă un praf de sare, făina și se bate în continuare. Adăugați laptele încet fără a vă opri din amestecat. Bateți până când toate ingredientele sunt combinate.

Se toarnă amestecul într-o cratiță și se aduce la foc mediu. Se amestecă constant până se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă untul, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Se amestecă din nou.

Așezați budinca în recipientele corespunzătoare și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune la frigider timp de cel puțin patru ore.

În plus, bateți albușurile cu zahărul. Când se obține o textură moale și pufoasă, se adaugă cu ajutorul unui manșon pe fiecare budincă și se lasă la frigider până la servire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel