Bușoi, atac la Teodorovici după propunerea pentru Diaspora: inepție și dictatură

Narcis Popa |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi spune că propunerea de limitare a dreptului muncii pentru românii din Diaspora, exprimată de Eugen Teodorovici este o dovadă de inepție și dictatură. 

"Din gândirea ministrului Teodorovici, care vrea să interzică  dreptul de liberă mișcare, merită remarcată formularea : “poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este”. Pe scurt: PSD știe că ar fi incorect, dar îi doare-n cot.

Guvernul, și implicit Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății, nu este interesat să rezolve problemele din cauza cărora pleacă românii din ţară, ci doar să încerce să oblige românii să rămână să muncească în țară, indiferent de cât de proastă sunt guvernarea și condițiile de muncă.

Medicii pleacă din România din cauza condițiilor proaste de lucru, a infrastructurii medicale învechite, a dotărilor insuficiente, a accesului dificil la proiecte de dezvoltare profesională. Toate acestea în Franţa, în Belgia sau în Anglia sunt un standard cel puțin minim. Prin urmare, de ce să stea un medic în România? Ca să mulţumească conducătorilor Dragnea-Dăncilă ?

Posibilitatea de a lucra în afara țării este singura pârghie a medicilor de a sancționa politicile guvernamentale inepte și lipsa totală a investițiilor în sistemul sanitar.

Trebuie spus clar un lucru: PSD este responsabil pentru deșertificarea investițiilor publice, iar cea mai bună dovadă este neutilizarea celor 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, fonduri gratis pentru construirea spitalelor regionale.

Dezinteresul nedisimulat al PSD pentru fonduri europene și transferarea bugetelor de investiții în salarii, fără o nicio gândire temeinică au făcut ca blocajele din sistem să se adâncească, iar pacienții să sufere, în lipsa medicilor, de aceleași probleme. PSD nu este interesat de banii europeni, verificați cu lupa, ci de parteneriate public-privat, care să meargă ușor și la cine trebuie.  

Se poate înțelege disperarea PSD care a făcut vraiște economia, încercând să amăgească cu creșteri salariale înghițite de inflație, când vede că România rămâne fără forță de muncă. Aceasta este cea mai clară sancțiune asupra politicilor guvernului PSD," este mesajul lui Cristian Bușoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel