Britanicii se înghesuie să se mute în Italia: „Este cel mai ieftin loc în care să locuiești pe termen lung”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Din ce în ce mai mulți britanici iau în considerare varianta să se mute în Italia, considerată ca fiind „cel mai ieftin loc în care să locuiești pe termen lung”, potrivit unei analize recente.

O vacanță este întotdeauna o opțiune tentantă, dar întoarcerea acasă poate fi întotdeauna o confruntare cu costurile de viață din ce în ce mai mari pentru britanici.

Potrivit YourOverseasHome, Italia se dovedește a fi o destinație atrăgătoare pentru cei care caută să scape de costurile ridicate din Marea Britanie. Prețurile alimentelor și ale locuințelor sunt mai accesibile în Italia în comparație cu Regatul Unit, iar aceasta este una dintre motivele principale pentru care atrage atât de mulți expați în căutarea unui nou cămin.

YourOverseasHome a spus: "În ciuda faptului că există câteva orașe și localități care au reputația de a fi destinații scumpe, Italia este de departe cel mai ieftin loc în care să locuiești pe termen lung atunci când nu cheltuiești ca un călător.

Asta în ciuda faptului că energia costă mai mult în Italia! Desigur, recunoaștem faptul că adevăratul cost al vieții va varia semnificativ de la o regiune la alta, dar pentru a trăi într-un oraș sau sat obișnuit, în afara zonelor turistice obișnuite, Italia este aparent cea mai rezonabilă.", conform Ladbible.

 

Anumite zone din Italia oferă stimulente financiare pentru tinerii care se mută acolo

 

De fapt, unele regiuni din Italia au fost atât de dornice să atragă populație încât au oferit chiar și stimulente financiare pentru cei care se mută acolo.

Cu toate acestea, planurile de relocare în străinătate pot fi complicate de procedurile de obținere a vizelor, mai ales în contextul Brexitului. Pentru a locui și a lucra în Europa, britanicii vor trebui să obțină vize corespunzătoare și, în unele cazuri, chiar vize de muncă.

Cu toate acestea, pentru cei care sunt hotărâți să facă pasul, Italia rămâne o destinație tentantă, oferind o combinație de frumusețe naturală, cultură bogată și costuri de trai mai accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel