Britanici morți singuri în case în timpul pandemiei, descoperiți după câteva săptămâni: „Epidemie de singurătate”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cei decedaţi au fost găsiţi doar după ce rudele, prietenii sau vecinii s-au îngrijorat şi au început să îi caute. Dar mulţi dintre cei morţi au fost descoperiţi după atât de mult timp, încât corpurile lor intraseră în putrefacţie.

„Pandemia de Covid-19 a creat o epidemie de singurătate, nu doar pentru persoanele în vârstă”, a declarat prof. Martin Marshall, șeful Colegiului Regal al Medicilor Generaliști. Acesta subliniază că epidemia a evidențiat vulnerabilitatea persoanelor în vârstă, care sunt izolate şi care trăiesc pe cont propriu, beneficiind de puțin sprijin din partea familiei.

„Oamenii au zăcut morţi, nedescoperiți în timpul pandemiei, timp de șapte până la 14 zile”, a spus, la rândul său, Mike Osborn, doctor patolog la Londra și președintele comitetului de investigare a deceselor de la Royal College of Pathologists, potrivit Libertatea.

„Am văzut numeroase cazuri de genul acesta, în care cadavrele sunt descompuse, în plin focar de COVID-19. Iar descompunerea face dificilă identificarea cauzei exacte a morții”, a subliniat Osborn.

Cu toate acestea, el a fost în măsură să stabilească faptul că anumite decese au fost ca urmare a coronavirusului.

„Ne-am temut mereu că vor fi persoane în vârstă care vor fi găsite moarte singure acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este extrem de trist să constatăm că am avut dreptate”, a spus şi Caroline Abrahams, directorul de caritate of Age UK.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel