#BREXIT. Un englez care a votat pentru părăsirea UE regretă amarnic: "Am fost minţiţi. Îmi regret votul. Mă costă o avere anual"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Ian Perkes, pescar britanic - captura video
Ian Perkes, pescar britanic - captura video

A votat pentru #BREXIT şi acum regretă. Ian Perkes, un pescar britanic care a susţinut ieşirea din Uniunea Europeană, a vorbit pentru o televiziune daneză cât de mult îl costă anual votul său, pentru care spune că a fost minţit.

Ian Perkes, un exportator de pește din Brixham, în Devon, a declarat radiodifuzorului danez DR că a fost „mințit” cu privire la implicațiile părăsirii UE și că a crescut costurile pentru afacerea sa, dar şi faptul că „viața a devenit foarte dificilă” de când Marea Britanie a părăsit blocul comercial.

„Crezi că aș fi votat să plec dacă aș fi știut că mă va costa încă 80.000 de lire sterline pe an? Desigur că nu. Doar un prost ar fi votat să iasă, nu-i așa, știind asta? ", a spus Perkes, citat de The Independent.

 

"Am fost minţit. Îmi regret votul"

 

După ce a fost întrebat dacă simte că a fost mințit, el a răspuns:

„Ei bine, am fost mințiți. Ni s-a spus că vom avea liber schimb, nu ni s-a garantat că ne vom recupera înapoi limita de 12 mile, dar am presupus că va fi așa cum ni se promitea”

Întrebat de jurnalist ce și-ar spune dacă ar putea reveni la urne la referendumul privind părăsirea UE din 2016, el a spus:

„Nu fi prost, rămâi în Europa. De ce ai vrea să pleci? Viața a devenit foarte dificilă de când am părăsit UE și nu văd niciun final fericit în acest moment. Așa că da, am greșit, mâinile sus, am recunoscut că am greșit, dar nu sunt un caz izolat”.

Perkes a declarat anterior pentru Daily Express că vânzările sale au scăzut de la 375.000 de lire sterline în ianuarie 2020 la 74.000 de lire sterline în ianuarie anul acesta.

Pescuitul contribuie cu mai puțin de 1% la produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii, dar a devenit important în mod simbolic pentru Brexit-eri care doreau să recâștige controlul apelor de pescuit.

Însă de la părăsirea blocului comercial, pescarii s-au plâns de birocrație suplimentară atunci când au exportat în UE, provocând întârzieri semnificative.

În 18 ianuarie, muncitorii din industria pescuitului au coborât pe Whitehall pentru a protesta împotriva acordului de Brexit al lui Boris Johnson și au condus camioane în jurul Whitehall, înscrise cu „Brexit Carnage” (trad. - Carnagiul Brexit) și „Incompetent Government Destroying Shellfish Industry”  (trad. Guvernul incompetent distruge industria pescuitului).

De atunci, secretarul de mediu, George Eustice, a recunoscut că acordul pe care guvernul l-a semnat cu UE a fost sub așteptările industriei. Dar a adăugat că a fost un „mare pas în direcția corectă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel