Brexit. May: Noile reguli privind IMIGRAȚIA asigură un control mai bun

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Acordul cu Uniunea Europeana privind Brexit le va asigura britanicilor controlul asupra venirii de cetățeni din UE, a declarat premierul Theresa May.

Acordul convenit de Londra cu Uniunea Europeană privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar le va asigura britanicilor controlul asupra fluxului de cetăţeni din UE care intră în ţara lor, a afirmat luni premierul britanic Theresa May într-o întâlnire cu lideri de afaceri, transmit dpa şi BBC.

"Odată plecaţi din UE, vom avea control deplin asupra a cine vine aici", le-a spus May reprezentanţilor patronatelor prezenţi la reuniunea CBI (Confederaţia industriei britanice).

"Nu va mai fi cazul ca cetăţeni ai UE, indiferent de pregătirea sau experienţa pe care o pot oferi, să poată sări peste rând, luând-o înaintea inginerilor din Sydney sau dezvoltatorilor de software din Delhi", a adăugat şefa executivului de la Londra.

În acelaşi timp, noile reguli de imigraţie în ce-i priveşte pe cetăţenii UE trebuie "să dea curs încrederii publicului, acordându-i controlul asupra a cine intră" în Marea Britanie, a mai spus Theresa May, subliniind că este hotărâtă să îndeplinească acest obiectiv şi vrea să coopereze cu mediul de afaceri în acest scop.

În ce-l priveşte, preşedintele CBI, John Allan, a apreciat că parlamentul britanic ar trebui să susţină acordul cu Bruxellesul obţinut de Theresa May şi a avertizat împotriva consecinţelor pe care le-ar avea pentru afaceri şi economie în general retragerea Marii Britanii din blocul comunitar fără un acord. La rândul ei, directoarea generală a CBI, Carolyn Fairbairn, a afirmat că acordul privind Brexit reprezintă "un compromis, însă un progres obţinut cu greu", menţionând că firmele cheltuiesc deja sute de milioane de lire cu pregătirile pentru un Brexit fără acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel