Brexit. Irlanda, nemulțumită de propunerile britanice: Sunt insuficiente

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Măsurile propuse de Londra pentru a înlocui ''plasa de siguranţă'' în acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană nici măcar nu se apropie de ceea ce este nevoie, a declarat marţi, la Praga, şeful diplomaţiei irlandeze Simon Coveney, transmite Reuters.

''Plasă de siguranţă'' este clauza din acordul de retragere ce are drept scop prevenirea reintroducerii post-Brexit a unei frontiere fizice între Republica Irlanda - ţară membră a Uniunii Europene - şi provincia britanică Irlanda de Nord.

''Cred că trebuie să fim oneşti aici şi să spunem că aranjamentele alternative care au fost discutate până acum nu sunt suficiente, nici măcar nu se apropie'' de ce este nevoie, a spus Coveney într-o conferinţă de presă la Praga.

''Aşadar, haideţi să nu ne prefacem că există soluţii când ele s-ar putea să nu existe'', a subliniat oficialul iralndez.

Premierul britanic Boris Johnson s-a angajat să scoată Regatul Unit din UE la 31 octombrie acest an chiar dacă Londra şi Bruxellesul nu încheie un nou acord de retragere. Acordul convenit de Uniunea Europeană şi fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de parlamentul britanic.

Johnson a cerut eliminarea clauzei privind ''plasa de siguranţă'', dar solicitarea sa a fost respinsă de Bruxelles.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel