Brexit: Ce se va întâmpla cu frontiera Irlandei de Nord

Andreea Cosma |
Data publicării:

În cadrul propunerilor pentru perioada de după tranziţia Brexit, Regatul Unit a susţinut miercuri că nu este necesară o infrastructură vamală pentru Irlanda de Nord, transmite Reuters.

Reglementarea frontierei terestre dintre Irlanda de Nord, componentă a Regatului Unit, şi Republica Irlanda, membră a Uniunii Europene, a constituit un obstacol pentru acordul privind Brexit, până când premierul britanic Boris Johnson a acceptat anul trecut un aşa-numit protocol.

Conform UE, acest acord prevede controale vamale şi verificarea anumitor mărfuri provenite din Marea Britanie, dacă acestea urmează să treacă frontiera inter-irlandeză, ajungând astfel în piaţa comună europeană.

Propunerea britanică prezentată miercuri este să existe 'anumite proceduri adiţionale privind mărfurile intrate în Irlanda de Nord', în timp ce Londra 'va utiliza pe deplin conceptul de de-dramatizare'. 'Nu vor exista noi infrastructuri vamale fizice. Totuşi, vom extinde unele puncte de trecere existente pentru produsele agroalimentare, pentru a asigura controale suplimentare corespunzătoare', afirmă partea britanică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel