Boris Johnson şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască în timpul vizitei sale la un spital

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson şi-a cerut scuze pentru că nu a purtat mască sanitară în timpul unei vizite pe care a întreprins-o săptămâna trecută la un spital, informează miercuri dpa.

Potrivit lui Johnson, au fost "doar 30 de secunde" cât el nu a purtat mască în timpul vizitei sale la Hexham General Hospital, pe 8 noiembrie. De asemenea, el a spus că şi-a pus masca imediat ce şi-a dat seama de eroare.

Boris Johnson a fost interpelat miercuri de preşedinta Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne, Yvette Cooper, care a spus că premierul are datoria de a respecta standarde mai înalte, inclusiv în ceea ce priveşte portul de mască.

Boris Johnson a răspuns: „În ceea ce priveşte faptul că nu am purtat mască la Hexham Hospital, (acuzaţie) pe care aţi adăugat-o litaniei cu infracţiunile mele, pot să spun numai că de fapt a fost vorba doar de 30 de secunde când nu am purtat mască. Am intrat într-o cameră din greşeală fără să o port. După care mi-am pus-o imediat ce am realizat greşeala. Îmi cer scuze pentru asta, însă majoritatea fotografiilor de la vizita mea la spital arată că purtam mască în mod corespunzător tot timpul cât a continuat vizita şi eu am purtat mască în drum spre spital”.

 

Boris Johnson „a purtat mască în cea mai mare parte a vizitei”



În urma vizitei în comitatul Northumberland din nord-estul Angliei, de săptămâna trecută, au fost difuzate fotografii în care Boris Johnson apărea în timpul unor întâlniri la spital cu infirmiere ce purtau mască, discutând cu ele şi salutându-se cu cotul, în pofida faptului că el nu purta mască.

Imediat după această şedinţă foto, premierul şi-a pus masca, care i-a fost întinsă de un consilier.

Potrivit Northumbria Healthcare NHS Foundation Trust, premierul Boris Johnson „a purtat mască în cea mai mare parte a vizitei sale”. Însă, „după ce premierul a plecat de la întâlnirea de bun venit, el a mers printr-un coridor la mezanin, pentru o foarte scurtă perioadă de timp, fără mască”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel