Boris Johnson, INCIDENTE la preluarea mandatului de premier. Au intervenit forțele de ordine (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
StiriDiaspora

Boris Johnson a fost desemnat oficial miercuri prim-ministru al Regatului Unit de regina Elisabeta a II-a, după ce politicianul britanic a venit la Palatul Buckingham la puţin timp după ora locală 15.00, relatează AFP şi Reuters.

„Regina l-a primit în audienţă pe onorabilul Boris Johnson în această după-amiază şi i-a cerut să formeze o nouă administraţie”, a anunţat Buckingham Palace.

„Dl Johnson a acceptat oferta Maiestăţii Sale şi i-a sărutat mâna după învestirea ca prim-ministru şi Prim Lord al Trezoreriei”, a adăugat sursa citată.

Johnson a declarat: „Vom ieși din UE pe 31 octombrie, fără doar și poate. Vom ajunge la un nou acord sau la unul mai bun.” „Poporul britanic s-a săturat să aștepte. Este timpul să acționăm”, a afirmat acesta.

Maşina fostului primar al Londrei a fost blocată în drumul spre Palatul Buckingham o scurtă perioadă - mai puţin de un minut - de militanţi ai Greenpeace care încercau să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea climatică formând un lanţ uman.

Grupul format în principal din protestatare îmbrăcate în roşu şi-a unit mâinile de-a curmezişul drumului în timp ce alţi participanţi la protest au desfăşurat un banner cu mesajul "Climate Emergency" încercând să oprească trecerea maşinii lui Boris Johnson însoţită de o escortă a poliţiei.

Maşina în care se afla viitorul prim-ministru a reuşit să-i ocolească şi a ajuns la Palatul Buckingham puţin mai târziu.

Greanpeace a precizat că a organizat protestul pentru a face apel la Johnson să acţioneze împotriva schimbării climatice.

Înaintea lui Johnson a venit la Palatul Buckingham premierul la final de mandat Theresa May pentru a-şi prezenta oficial demisia. "Prioritatea imediată a lui Boris Johnson va fi să pună în practică un Brexit care să funcţioneze pentru întregul Regat Unit", a declarat premierul demisionar în ultimul său discurs în această calitate, susţinut în faţa reşedinţei din Downing Street 10, alături de soţul său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel