Boris Johnson anunță: „Nu vor fi noi restricții înainte de Crăciun, însă situația rămâne extrem de dificilă”

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Premierul britanic, Boris Johnson, a confirmat că nu vor exista noi restricții înainte de Crăciun. Cu toate acestea, premierul avertizează că răspândirea rapidă a variantei Omicron ar putea însemna impunerea unor restricții după 25 decembrie.

Primul ministru a declarat că a înțeles că familiile din Anglia au nevoie de certitudine pentru a continua planurile de Crăciun, dar a avertizat că ar putea fi impuse restricții după data de 25 decembrie, din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron.

Decizia de a renunța la restricții de Crăciun, vine în urma unor diviziuni profunde în cadrul cabinetului. De asemenea, anunțul este în contrast cu măsurile luate de guvernele scoțian și galez.

Scoția a anulat petrecerile de stradă pentru zeci de mii de persoane, iar Țara Galilor a anunțat amenzi de 60 de lire sterline pentru angajații care refuză să lucreze de acasă. În plus, ambele țări au anunțat că evenimentele sportive se vor desfășura cu ușile închise. 

 

"Situația rămâne extrem de dificilă"

 

Laburiștii au declarat că, deși veștile despre Crăciunul din Anglia vor fi o ușurare pentru mulți, Johnson pare acum "prea slab" pentru a impune noi restricții, dacă acestea ar fi necesare.

Numărul de cazuri de Covid în Marea Britanie a scăzut marți pentru a treia oară în cinci zile, ceea ce face să crească speranța că recenta creștere ar putea începe să se stabilizeze. 

De asemenea, Johnson a declarat că situația "rămâne extrem de dificilă, dar recunosc, de asemenea, că oamenii au așteptat să afle dacă planurile lor de Crăciun vor fi afectate. Cu toate acestea, nu putem exclude alte măsuri după Crăciun. Vom urmări în permanență datele și vom face tot ceea ce este necesar pentru a proteja sănătatea publică. Cu toate acestea, nu credem că există suficiente dovezi care să justifice orice măsuri mai dure înainte de Crăciun", a declarat premierul.

El nu a exclus varianta în care noi restricții ar putea fi anunțate după Crăciun, scrie The Guardian.

 

Anglia reduce la 7 zile perioada de izolare pentru persoanele testate pozitiv la COVID-19

 

În acest context, guvernul britanic a redus miercuri de la zece la şapte zile perioada de izolare prevăzută în Anglia pentru persoanele vaccinate care au contractat COVID-19, în plină creştere a numărului de cazuri de infectări cu varianta Omicron de coronavirus şi cu două zile înainte de Ajunul Crăciunului, relatează AFP.

Începând de miercuri, persoanele care au două teste antigen negative realizate în ziua a şasea şi a şaptea după ce au fost testate pozitiv vor putea ieşi din izolare.

Potrivit guvernului, acest lucru va permite mai multor persoane să petreacă Crăciunul cu familiile lor, fără a risca transmiterea virusului.

În opinia ministrului adjunct al Sănătăţii, Gillian Keegan, riscul ieşirii din izolare după şapte zile "dacă ai două teste negative" este echivalent cu "a mai aştepta încă trei zile în camera ta", a declarat ea miercuri dimineaţă pentru Sky News.

"Dacă aţi fost testat pozitiv sau aţi prezentat primele simptome sâmbătă, 18 (decembrie), vă veţi putea bucura de masa de Crăciun" împreună cu familia, "presupunând că testul dumneavoastră antigen este negativ în a şasea şi a şaptea zi", a afirmat Gillian Keegan pentru Times Radio.

Această relaxare a regulilor survine în momentul în care Regatul Unit, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din Europa, cu peste 147.000 de decese, se confruntă cu un focar de cazuri (90.629 de noi cazuri înregistrate marţi) din cauza variantei Omicron extrem de contagioase de coronavirus.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel