Amenzile date românilor în starea de urgență sunt NECONSTITUȚIONALE. Decizia CCR

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

CCR a stabilit că amenzile uriașe aplicate în starea de urgență și stabilite prin Ordonanțe militare sunt neconstituționale.

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Astfel, oricine a luat amendă începând cu 16 martie pentru încălcarea Ordonanțelor Militare o poate contesta în instanță.

Totodată, începând de la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, polițiștii nu vor mai putea aplica amenzile mărite prin Ordonanța de Urgență 34/2020, care majora cuantumul acestora.

Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020.

Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă.

Până în prezent au fost date peste 300.000 de amenzi în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă.

Augustin Zegrean: "Toată lumea le va contesta și vor fi anulate"

 

UPDATE!

Augustin Zegrean a afirmat, pentru DCNEWS, că prin decizia CCR de astăzi "toate amenzile stabilite prin ordonanță se pun deoparte, nu de mai aplică timp de 45 de zile după care Guvernul va trebui să pună de acord ordonanța cu decizia CCR".

"Cei care au fost deja amendați, dacă au făcut contestație, justiția le va admite și va anula toate amenzile, pe motiv că au fost date în baza unei legi neconstituționale" a subliniat fostul judecător CCR.

"Astăzi încă pot fi date amenzi până când va apărea decizia CCR în Monitorul Oficial, dar le dau degeaba, pentru că toată lumea le va contesta și vor fi anulate" a mai spus fostul președinte al CCR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel