Bogdan, românul care a devenit viral în Mexic. Tânărul face senzație dezvăluind cum a învățat limba spaniolă (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bogdan Oșan, un tânăr român, face senzație în Mexic prin postările sale pe TokTk în care povestește cum a învățat spaniola uitându-se la telenovele.

Bogdan Oșan spune că a învățat spaniola mexicană fără să se înscrie la o școală sau la o academie unde se predă această limbă. Românul în vârstă de 28 de ani, povestește pe TikTok cum a învățat spaniola mexicană fără să urmeze un curs, doar uitându-se la telenovele.

Oșan explică faptul că drumul său autodidact a început în anii 2000, când televiziunile din România au început să difuzeze telenovele latino-americane, în special mexicane, cu subtitrare.

Bogdan, românul care a devenit viral în Mexic. Tânărul face senzație dezvăluind cum a învățat limba spaniolă 

 

"Am început să mă uit la telenovele încă din 2007, aveam 14 ani pe atunci. Și am început să mă uit la ele pentru că, adevărul este că, din pură plictiseală, pentru că și mie îmi plăceau", spune el în videoclipul său, într-o spaniolă fluentă, remarcă publicația mexicană elsoldezamora.com.mx.

 După un timp de vizionare a aproximativ patru episoade pe zi, Oșan își dă seama că înțelege dialogurile din drame fără să citească subtitrările. "Te amo", "te quiero", "te quiero", "te odio", "eres una perra", "te voy a matar" și "estoy embarazada" sunt câteva dintre primele fraze pe care le-a învățat.

Când a intrat în lumea muncii, și-a cumpărat primul computer și primul smartphone. El a folosit tehnologia pentru a discuta cu oameni pe internet, în special cu latino-americani, deoarece avea deja un vocabular vast pentru a putea comunica.

Tânărul spune că nu a făcut niciun curs de limbă în România, așa că recunoaște că nu cunoaște nicio regulă gramaticală. "Nu am făcut niciun curs, nu m-am înscris la niciun liceu sau școală unde se studiază spaniola, nimic de genul acesta, totul a fost la televizor", a spus el.

Ea spune că cea mai frecventă întrebare care i se pune este ce telenovele a urmărit. María la del Barrio este preferata lui, Soraya Montenegro fiind pentru el cel mai iconic personaj negativ din lumea serialelor TV. Carita de ángel, o telenovelă pentru copii, este o altă telenovelă de care și-a amintit. Rosalinda, Esmeralda, En el nombre del amor, Cuidado con el ángel, Salomé, Soy tu dueña, Mañana es para siempre, Teresa și Acorralada sunt câteva dintre cele pe care le-a văzut.

Bogdan Oșan mărturisește că, la câte telenovele a văzut, ar fi interesat să joace într-una. Cu toate acestea, el este sceptic că acest vis se va împlini. În cele din urmă, el spune că dorește ca conținutul său să ajungă la mai mulți mexicani pentru a se apropia de ei și pentru a le îmbunătăți cunoștințele de limbă.

Contul său TikTok este o creație recentă. Până în prezent, are doar trei videoclipuri, într-unul dintre ele menționând proverbele sale mexicane preferate“, notează publicația mexicană.

 

@bogdan944mx instagram: bogdan_osan #tlnovelas #telenovelasmexicanas #telenovelas_mexicanas #extranjerosenmexico #extranjeros #televisa#televisanovelas #rumania ♬ original sound - Bogdan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel