Bogdan Mateescu, membru CSM: CCR își încălcă propriile decizii și implicit CONSTITUȚIA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Bogdan Mateescu, membru CSM, a reacționat pe o rețea de socializare, după ce Tudorel Toader a spus că nu există o decizie a CCR care să nu fie respectată de o persoană sau autoritate.

Iată textul:

"Tudorel Toader: "Nu există decizie CCR care să nu fie respectată de orice persoană sau autoritate."

Insa eu tot reflectez asupra caracterului general obligatoriu al oricărei decizii a CCR, nu doar al unora, pentru că vreau să înteleg și mărturisesc că sunt într-un mic blocaj.

Am în vedere, așa cum am spus, situatia d-lui judecator constitutional care stă în functie de 10 ani, deși CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo doua luni că e neconstitutional mecanismul prin care se tinde la depășirea termenului constituțional de 9 ani.
Asadar dânsul este în functie si azi. Situatia juridica e neatinsa în pofida deciziei CCR general obligatorii.

Dar CCR a mai zis prin deja faimoasa decizie 45/2018, acum vreo 3-4 luni, că e neconstitutional ca un judecator să fie ministru sau secretar de stat (si chiar sunt de acord).

Ei bine, ea a zis, general obligatoriu -cum altfel, dar chiar la ministerul justitiei este si azi in functia de secretar de stat o colega judecator de la Curtea de apel Craiova. Situatia juridica persista si aici, in pofida deciziei CCR general obligatorii.

As fi vrut sa il intreb pe seful direct al colegei judecator secretar de stat, pe dl ministru prof. univ. dr. si membru al Comisiei de la Venetia Tudorel Toader, pe care l-am auzit si azi ca tine enorm la deciziile CCR, si dansul fost judecator constitutional vreo 10 ani din mandatul de 9, ce parere are, de ce nu aplica decizia general obligatorie de vreo 3 luni, dar nu prea am avut ocazia, nu prea comunicam."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel