Bogdan Aurescu, mesaj de condoleanțe pentru omologul albanez. Trimite de URGENȚĂ echipe de căutare din România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său albanez Gent Cakaj, ca urmare a cutremurului puternic care a afectat țara din regiunea Balcanilor.

„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis, în cursul zilei de astăzi, un mesaj de condoleanțe domnului Gent Cakaj, ministrul-în-exercițiu pentru Europa și afaceri externe din Republica Albania, urmare cutremurelor devastatoare care au avut loc în Republica Albania, în dimineața zilei de 26 noiembrie 2019, soldate cu 18 persoane decedate și aproximativ 600 de persoane rănite, alături de pagube materiale considerabile.

Citește și Bilanţul cutremurului din Albania a ajuns la 18 morţi şi 600 de răniţi

În mesajul său, ministrul român al afacerilor externe a transmis sincere condoleanțe familiilor îndoliate și întregului popor albanez, precum și urări de însănătoșire rapidă pentru sutele de persoane rănite", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Citește și Iohannis transmite CONDOLEANȚE: „Cu profundă tristețe am aflat"

Totodată, Bogdan Aurescu a menționat „reacția rapidă a părții române, prin trimiterea de urgență a unei echipe de căutare – salvare din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție, care s-a deplasat în R. Albania cu două aeronave puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, și a exprimat toată disponibilitatea de sprijin a țării noastre și în perioada următoare, în funcție de solicitările părții albaneze”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel