Iohannis transmite CONDOLEANȚE: „Cu profundă tristețe am aflat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șeful statului Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de condoleanțe președintelui Albaniei Ilir Meta, după cutremurul în care au murit mai multe persoane, iar sute de alți oameni au fost răniți, informează Administrația Prezidențială.

„Cu profundă tristețe am aflat despre cutremurul devastator din țara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieți omenești și sute de persoane rănite. În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu și al României condoleanțe familiilor victimelor și urări de grabnică recuperare pentru cei răniți", se arată în mesajul Președintelui României", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis, potrivit comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale.

Preşedintele Iohannis a exprimat, totodată, întreaga solidaritate a României cu Republica Albania și a menționat faptul că țara noastră a trimis o echipă de căutare-salvare în zonele afectate, conform sursei citate.

Cel puțin 14 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,4 grade, produs marți dimineață în Albania, în apropierea capitalei Tirana, a informat Ministerul Apărării, relatează site-ul agenției Associated Press.

Ministerul Apărării anunță că în cursul zilei de marți se vor deplasa în Albania două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel