Bogdan Aurescu, sfat pentru românii care vor să muncească în străinătate: "Să fie atenţi când încheie contractele. Doar aşa MAE poate verifica dacă sunt respectate"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a atras atenţia românilor care pleacă la muncă în străinătate să fie foarte atenţi când încheie contractele de muncă, deoarece MAE poate verifica dacă aceste contracte sunt respectate.

"Fiecare cetăţean român este liber să plece la muncă dacă doreşte, dar ministerul de Externe solicită acestor cetăţeni să fie extrem de atenţi atunci când îşi încheie contractele, pentru că noi, în străinătate, prin misiunile noastre diplomatice, avem competenţa şi atribuţia de a ne ocupa să vedem că aceste contracte sunt respectate. Ca să putem fi eficienţi în a ne asigura că prevederile contractelor sunt respectate în străinătate, ele trebuie să fie bine încheiate în ţară. Dar aceasta nu mai este competenţa Ministerului Afacerilor Externe, ci Ministerului Muncii", a declarat, joi, Bogdan Aurescu, la Iaşi.

El a mai spus că va merge la Chişinău, unde va avea o întâlnire cu omologul său din Republica Moldova, cu premierul şi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mediului politic.

Întrebat despre situaţia românilor din Germania, Aurescu a precizat că MAE deţine numărul celor infectaţi cu COVID-19, existând o evidenţă "pe fiecare situaţie în parte", cifre pe care le-a comunicat "de fiecare dată".

"Întotdeauna ţinem legătura prin intermediul ambasadelor şi consulatelor cu toţi românii care le contactează pentru asistenţă. Din păcate, nu sunt foarte multe situaţii în care aceşti cetăţeni români solicită efectiv asistenţă. Cu toate astea, ambasada şi consulatele se autosesizează ori de câte ori apare o informaţie de acest gen, acţionează atât pe lângă fermele în cauză, asociaţiile şi pe lângă autorităţile locale şi centrale din Germania", a mai spus Aurescu.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva COVID-19, a informat IGSU.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel