Blocaj în Vama Giurgiu. Zeci de autovehicule așteaptă zeci de minute să treacă frontiera

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ o oră au de așteptat șoferii care vor să treacă în Bulgaria prin Vama Giurgiu. 

Zeci de camioane și tot atâtea autoturisme așteaptă în acest moment să efectueze formalitățile de trecere în Bulgaria. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră se lucrează pe patru artere pe ieșire pentru fluidizarea traficului. Coada de fapt este formată la punctul de încasare a taxei pentru trecerea podului aflată în subordinea CNAIR. 

”Este scandalos! În secolul XXI, CNAIR nu are nici măcar POS să încaseze banii pentru taxa de pod. Doar pe intrare, care se plateste la bulgari... Aici doar cash. Mai vin și oamenii fără bani la ei sau neschimbați... O rușine! Așteptăm atât pentru o taxă. Poliția de Frontieră s-a mișcat exemplar, dar CNAIR-ul.... ca în România. Încet, foarte încet sau deloc”, ne-a declarat extrem de nervos un român plecat tocmai din Maramureș ieri seară și care vrea să ajungă în Grecia.

Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, sens în care Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

 

Forțe suplimentare pentru control

 

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 3.900 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

În perioada 01 iunie - 20 august 2021, au trecut frontiera aproximativ 11,5 milioane persoane, din care aproximativ 9 milioane cetăţeni UE şi 2,5 milioane cetăţeni non UE şi peste 3,2 milioane mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel