Bisericile Ortodoxe din UE îndeamnă oamenii să meargă la vot, pe 26 mai

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Alegeri europarlamentare - Foto Ambasada Romaniei in Spania - Facebook
Alegeri europarlamentare - Foto Ambasada Romaniei in Spania - Facebook

Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) au adresat cetăţenilor europeni un mesaj în care îi încurajează să meargă la vot.

"CROCEU ar dori să atragă atenția asupra faptului că Uniunea Europeană nu este doar o altă instituție fondată pentru a proteja interesele economice individuale și colective.

Este mai degrabă destinatarul care cuprinde aspirațiile a sute de milioane de oameni care trăiesc în țările lor, care doresc în același timp să fie parte dintr-o familie mai mare de națiuni care lucrează împreună pentru consolidarea standardelor sociale, a demnității vieții și securității în societate", se arată în comunicatul instituţiei.

 

CROCEU: Este de o importanță capitală să avem participare la vot

 

În continuare, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe din UE au îndemnat cetăţenii europeni să voteze.

"Este de o importanță capitală să avem cea mai largă participare posibilă în exercitarea acestui drept democratic. Este esențial pentru toți cetățenii europeni să voteze în perioada electorală din mai, deoarece viitorul nostru este în mâinile noastre", mai menţionează sursa citată.

Bisericile Ortodoxe din UE au mai precizat că cetăţenii trebuie să fie parte din:

– consolidarea dialogului deschis, transparent și regulat dintre cetățeni și instituțiile europene.

– politici care se concentrează pe o perspectivă pe termen lung, bazată pe investiții sociale. Economia trebuie să servească binele comun al oamenilor și trebuie să ne îngrijim cu urgență de cei mai vulnerabili membri ai societății noastre.

– strategiile privind drepturile omului care își au rădăcina în demnitatea persoanei umane pentru protejarea drepturilor civile, politice, sociale, economice și culturale, cultivând coeziunea în societate și prosperitatea pentru membrii ei, cu speranța că noul Parlament European își va intensifica activitatea în acest aspect important.

– strategiile privind educația pentru o cetățenie democratică și competențe interculturale. Aceste inițiative trebuie să reflecte ambiția de a permite tuturor tinerilor să beneficieze de accesul la o educație de înaltă calitate, indiferent de contextul lor socio-economic; întrucât tinerii ar trebui să aibă un simț puternic al identității lor ca europeni.

– o responsabilitate comună pentru primirea și integrarea refugiaților, imigranților și solicitanților de azil. Am dori să subliniem nevoia de solidaritate între state și cetățeni. De asemenea, ar trebui să privim la imaginea de ansamblu. În plus, acest lucru evidențiază nevoia pentru o reflecție mai profundă bazată pe politici de vecinătate și acțiune externă mai coerente și mai largi.

– o politică de mediu care respectă creația lui Dumnezeu bazată pe o economie inovatoare, circulară, care oferă un fundament ferm pentru un viitor sustenabil al omenirii, în care creșterea va fi disociată de utilizarea resurselor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel