Biletele de tren devin gratuite în Spania. Pedro Sanchez: „Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”

Loredana Iriciuc / 12 iul 2022, 18:31
Biletele de tren devin gratuite în Spania. Pedro Sanchez: „Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”
Biletele de tren devin gratuite în Spania. Pedro Sanchez: „Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că biletele și abonamentele pentru rețeaua feroviară locală și de distanță medie controlată de statul spaniol vor fi gratuite, ca măsura de stimulare a transportului public în timpul discursului despre „starea națiunii”. Aceasta va intra în vigoare de la 1 septembrie până la 31 decembrie 2022.

Biletele și abonamentele pentru rețeaua feroviară locală și de distanță distanță controlată de statul spaniol vor fi gratuite. Aceasta este măsura împotriva creșterii prețurilor la energie din cauza războiului din Ucraina anunțată astăzi de premierul spaniol Pedro Sanchez cu privire la „starea națiunii” în Parlament. Cetăţenii vor putea solicita rambursarea integrală a călătoriilor pe care le vor efectua de la 1 septembrie până la 31 decembrie a acestui an.

Pe lângă încurajarea transportului în comun, guvernul Sanchez a prevăzut și alte măsuri privind utilizarea aparatelor de aer condiționat și smart-working.

„Îmi voi da viața pentru a apăra clasa mijlocie și muncitoare a țării”, a spus Sanchez în timpul discursului său, „nu este vorba despre nimic care ne tulbură modul de viață, ci mai degrabă despre acțiuni care ne permit să ne apărăm valorile noastre, stilul de viață când aceștia sunt atacați”. În prezent, marea problemă cu care se confruntă Peninsula Iberică se referă în principal la inflația care a ajuns la 10,2% în iunie.

 

Spania a aprobat noi măsuri, de nouă miliarde euro, pentru sprijinirea celor afectaţi de preţul ridicat al energiei

 

Guvernul spaniol a aprobat în luna iunie un pachet de măsuri de nouă miliarde de euro, menit să ajute cele mai vulnerabile gospodării să facă faţă creşterii preţului energiei şi majorării inflaţiei, inclusiv subvenţii pentru transport şi o reducere de 80% a impozitelor la facturile de energie, transmite Reuters.

Anunţul vine după ce Executivul a convenit la o reuniune extraordinară un pachet de 5,5 miliarde de euro reprezentând cheltuieli pentru familii şi 3,6 miliarde de euro reduceri de taxe.

Cu 15% vor fi majorate pensiile celor mai vulnerabile persoane, inclusiv văduvele şi persoanele cu handicap. Majorarea reprezintă o creştere lunară de 60 euro.

Lucrătorii independenţi cu venituri scăzute, sub 14.000 euro pe an, sau cei care sunt şomeri, vor primi o plată unică de 200 euro. Preţurile canistrelor cu gaz, un mod obişnuit pentru încălzirea locuinţelor în Spania, va rămâne fix până la 31 decembrie.

„Guvernăm pentru clasa de mijloc şi clasa muncitoare din această ţară, deşi ştim că acest lucru irită unele puteri economice”, le-a spus jurnaliştilor premierul Pedro Sanchez.

Acesta a anunţat că din ianuarie Guvernul va introduce o lege pentru scăderea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%. Noul pachet de măsuri va fi în vigoare până la finalul lui 2022, a precizat Sanchez.

Pachetul vine după măsurile adoptate în martie, şi care sunt în vigoare până la 30 iunie, în valoare de şase miliarde de euro, constând în ajutoare directe şi reduceri de taxe, şi credite preferenţiale de zece miliarde de euro pentru a ajuta companiile şi gospodăriile să facă preţului mai ridicat al combustibilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0