Bilanț negru după ciclonul care a lovit sudul Italiei: 3 morți și sute de case distruse

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Crește numărul victimelor făcute de ciclonul care s-a abătut asupra sudului Italiei. Bilanțul ajunge la trei decese, după ce a fost găsit cavadrul unei femei luate de viitură. 

Corpul neînsuflețit al Angelei Caniglia, femeia de 61 de ani care fusese luată de viitură, alături de soțul ei, a fost găsit în Scordia, conform ANSA.

Hainele ei fuseseră găsite miercuri, nu departe de locul în care a fost descoperit cadavrul soțului ei, Sebastiano Gambera, în vârstă de 67 de ani.

Cuplul fusese luat de viitură pe 25 octombrie.

În urmă cu două zile, la Gravina di Catania, a murit Paolo Claudio Agatino Grassidonio, un bărbat de 53 de ani, care a fost și el luat de ape după ce a ieșit din mașină.

Ciclonul riscă să se transforme într-un uragan mediteranean

 

Ciclonul periculos se apropie din nou de Sicilia, riscând să se transforme într-un adevărat uragan mediteranean.

Andrea Garbinato, meteorolog al iLMeteo.it, subliniază că „riscul de inundații pentru multe zone, în special Ragusa, Siracusa și Catania, va fi ridicat. Se așteaptă ca ciclonul să se îndepărteze de Italia în cursul zilei de sâmbătă”.

Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a decis închiderea instituțiilor din Catania și a cerut Guvernului să declare starea de calamitate națională.

„În 49 de ani de când locuiesc în acest oraș nu am mai trăit așa ceva. Joi și vineri școlile și activitățile comerciale neesențiale vor rămâne închise, cel puțin în ceea ce privește Catania”, a declarat primarul din Catania, Salvo Pogliese.

Urmează însă un alt ciclon, de data aceasta dinspre Atlanticul de Nord. Începând de duminică, furtuna va ajunge în nordul țării, cu primele ploi în regiunile vestice și în Sardinia.

Conform meteorologilor citația de agenția italiană, vor fi ploi abundente în aproape toate regiunile din Italia cel puțin până la 6 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel