Bilanț Italia, 8 noiembrie. Peste 4.000 de cazuri noi COVID și 38 de decese, în ultima zi. Regiunea Emilia Romagna, cea mai afectată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În Italia au fost înregistrate, în ultima zi, 4.197 de cazuri noi de Covid-19, în scădere față de cele 5.822 de infecții de ieri. Potrivit buletinului de astăzi, luni 8 noiembrie, publicat de Ministerului Sănătăți, rata de pozitivare a testelor este de 1,7%. În ultima zi au decedat 38 de persoane. Regiunea cu cele mai multe infecții în prezent este Emilia Romagna.
 

Totalul infecțiilor de la începutul pandemiei COVID a ajuns la 4.812.594, iar cel al deceselor - la 132.423. În ultimele 24 de ore au fost procesate 249.115 de teste, inclusiv tampoane moleculare și antigenice. 

În prezent, 98.775 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Există și vești bune: 4.581.396 de persoane s-au vindecat de infecția cu noul coronavirus.  În spitale, cu simptome ușoare, sunt internați 3.362 de pacienți, în timp ce la terapie intensivă, în stare gravă, se află  415 persoane. 

 

Date despre campania de vaccinare din Italia


Până la ora actuală, au fost administrate 90.897.991 de doze de vaccin anti-Covid, transmite, luni, Ministerul Sănătății din Italia.  45.134.069 de persoane au finalizat ciclul de vaccinare, egal cu 83,57% din populația de peste 12 ani, în timp ce 1.619.819 de italieni au primit și cea de-a treia doză de vaccin.

Noile cazuri COVID, raportate de regiuni: Lombardia: +294, Veneto: +432, Campania +393, Emilia Romagna: +536, Lazio: +449, Piemonte: +290, Sicilia:+416, Toscana: +263, Puglia: +150, Friuli-Venezia Giulia: +438, Marche: +73, Liguria: +53, Calabria: +129,  Abruzzo: +19, P.A Bolzano: +185, Sardegna: +30, Umbria: +12, P.A Trento: +27, Basilicata: +0, Molise: +0, Valle d'Aosta: +1.

 

Autoritățile propun carantină pentru români: „Lucrătorii sunt angajați în îngrijirea bătrânilor, nu putem risca”

 

Din cauza numărul în creștere a noilor cazuri de infectare, autoritățile din Italia propun carantină pentru românii care ajung în Peninsulă. „Guvernul trebuie să-i carantineze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a transmis, astăzi, Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia. Este primul oficial italian care susține o astfel de măsură pentru România și Bulgaria, țări în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute.

„Italia are relații intense cu România și Bulgaria, iar lucrătorii acestor două țări sunt angajați în asistența și îngrijirea persoanelor în vârstă”, a spus consilierul pentru sănătate din Lazio, și „de aceea nu putem risca”. Toate „cu spirit de colaborare”, subliniind importanța muncii pe care o desfășoară acești oameni în Italia.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est unde numărul de cazuri noi este foarte mare și procentul de persoane vaccinate scăzut”, a precizat Alessio D'Amato, într-un interviu. Comisarul nu a precizat însă dacă ar fi vorba doar de persoanele nevaccinate.

 

Trecerea la un „permis verde inteligent”

 

Alessio D'Amato i-a mai propus comisarului pentru gestionarea situațiilor de de urgență Covid, Francesco Figliuolo, trecerea la un „permis verde inteligent” care avertizează când este timpul să se revaccineze.

La scanarea QR-code-ului „trebuie să apară pentru aceste persoane culoarea galbenă, un fel de avertizare”, explică comisarul. Un anunț pe care să scrie: „Ești deja vaccinat de mai bine de șase luni, trebuie să faci a treia doză”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel