Bilanț Spania, 19 aprilie. SCĂDERE a numărului de decese provocate de COVID-19

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 410 noi decese, în scădere faţă de 565 în ziua precedentă, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.  

Bilanţul total al morţilor de COVID-19 a crescut în Spania la 20.453, potrivit sursei citate.

Creşterea zilnică a numărului de decese a fost totuşi cea mai mică de pe 22 martie şi mult mai scăzută decât cea din 2 aprilie, de exemplu, când au fost raportate 950 de noi decese, un semn de încetinire a răspândirii virusului după ce Spania a impus măsuri stricte de izolare la jumătatea lui martie.

Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut duminică până la 195.944, de la 191.726 sâmbătă, a mai precizat Ministerul Sănătăţii din Spania.

Prim-ministrul Pedro Sanchez a declarat sâmbătă că va solicita parlamentului o prelungire a izolării până la 9 mai, dar a precizat că restricţiile vor fi mai flexibile, permiţându-le de pildă copiilor să iasă din case pentru scurte perioade de timp.

"Am lăsat în urmă momentele cele mai grave", a spus Sanchez în cadrul unui briefing de presă. "Aceste realizări sunt încă insuficiente şi înainte de toate fragile. Nu le putem pune în pericol cu soluţii grăbite", a adăugat el, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel