Biden, sindicatele și directorii de cale ferată se luptă pentru un acord în timp ce închiderea se apropie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Oficialii administrației Biden au găzduit miercuri târziu discuții privind contractele de muncă pentru a evita o posibilă închidere a căilor ferate care ar putea întrerupe transporturile de marfă și ar putea împiedica aprovizionarea cu alimente și combustibil, dar un sindicat mic a respins un acord, iar Amtrak a anulat toate cursele de pasageri pe distanțe lungi.

Căile ferate, inclusiv Union Pacific (UNP.N), Berkshire Hathaway's (BRKa.N) BNSF și Norfolk Southern (NSC.N) au termen până vineri, la un minut după miezul nopții, pentru a ajunge la înțelegeri cu trei sindicate reținute, care reprezintă aproximativ 60.000 de lucrători, înainte de a începe o întrerupere a lucrului care să afecteze transportul de marfă și Amtrak.

 

Discuțiile sunt supervizate de secretarul Muncii

 

Discuțiile dintre sindicate și căile ferate, care au început la ora 9 dimineața, erau încă în desfășurare mai mult de 12 ore mai târziu, miercuri, după ora 21.00 (ora Europei Centrale), la sediul Departamentului Muncii din Washington.

Discuțiile sunt supervizate de secretarul Muncii, Marty Walsh, cu contribuția altor oficiali americani. Părțile au comandat miercuri mâncare italiană pentru cină, pentru a continua discuțiile.

"Toată lumea va trebui să se miște puțin pentru a ajunge la o înțelegere", a declarat Buttigieg reporterilor în marja Salonului auto de la Detroit, conform Daily Mail.

 

Lucrătorii feroviari au petrecut trei ani fără o mărire de salariu

 

Un sindicat care reprezintă aproximativ 4.900 de mecanici, mecanici și personal de întreținere a declarat miercuri că membrii săi au votat pentru respingerea unui acord provizoriu.

Lucrătorii feroviari au petrecut trei ani fără o mărire de salariu pe fondul unei dispute contractuale, în timp ce companiile feroviare au înregistrat profituri solide.

În cadrul negocierilor actuale, industria a oferit creșteri salariale anuale din 2020 până în 2024, echivalentul unei creșteri compuse de 24%. Trei dintre cele 12 sindicate, care reprezintă aproximativ jumătate din cei 115.000 de lucrători afectați de negocieri, cer condiții de muncă mai bune.

 

Sindicatele se bucură de un val de sprijin din partea publicului și a muncitorilor

 

Două dintre aceste 12 sindicate, care reprezintă peste 11.000 de lucrători, au ratificat acordurile, a declarat miercuri Comitetul Conferinței Naționale a Transportatorilor (NCCC), care negociază în numele căilor ferate.

Sindicatele se bucură de un val de sprijin din partea publicului și a muncitorilor în urma pandemiei, când angajații "esențiali" au riscat expunerea la COVID-19 pentru a menține mărfurile în mișcare, iar angajatorii au obținut profituri mari, spun experții în domeniul muncii și al corporațiilor.

O închidere ar putea îngheța aproape 30 % din transportul de mărfuri din SUA în funcție de greutate, ar putea alimenta inflația, ar costa economia americană până la 2 miliarde de dolari pe zi și ar putea declanșa o cascadă de probleme de transport care ar afecta sectoarele energiei, agriculturii, producției și comerțului cu amănuntul din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel