Belgia. Vrei să bei apă pe stradă sau să mănânci o înghețată? Ești infractor și vei plăti o amendă de 350 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Belgienii care doresc să mănânce înghețată sau să bea apă pe stradă pot fi amendați cu 350 de euro, pentru că acest lucru ar însemna să-și scoată masca, obligatorie în aer liber. 

Cetățenii care se plimbă în zonele în care purtarea măștii este obligatorie în aer liber nu au voie nici măcar să bea apă, să mănânce înghețată sau să fumeze o țigară, scrie publicația rtbf.be.

Obligativitatea purtării măștii a fost introdusă în toată țara, iar regula este valabilă în piețe, piețe de vechituri, străzi comerciale, locuri aglomerate, clădiri publice. În funcție de autoritățile locale, aceste reguli pot fi mai stricte sau mai relaxate.

Jurnaliștii belgieni au încercat să răspundă o întrebare simplă, în contextul restricțiilor: "Poți face lucruri banale atunci când mergi singur pe stradă?".

Răspunsul este: "NU!"

"Mulți oameni își scot masca pentru a fuma o țigară, a mânca înghețată sau a bea apă. Ceea ce nu este permis", scrie sursa citată. 

Cei care doresc să facă aceste lucruri trebuie să meargă la terasă. "Abia după ce te-ai așezat, masca poate fi îndepărtată în siguranță, altfel, amenda este cuprinsă între 250 și 350 de euro. Mai mult, cacă un client intră fără mască în unitatea respectivă, amenda este de 750 de euro pentru restaurant", mai scriu jurnaliștii belgieni. 

În ultima vreme, s-au înmulțit controalele poliției pentru a se verifica respectarea regulilor și / sau pentru a umple buzunarele statului, mai scrie sursa citată. 

Oamenii au protestat la Bruxelles împotriva bligativității purtării măștii

 

În urmă cu o săptămână, sute de persoane au manifestat la Bruxelles împotriva restricţiilor anti-COVID, unii acuzând autorităţile şi experţii că se află în solda industriei farmaceutice.

'Nu virusologii şi medicii vor dicta regulile în ţara noastră', a spus pentru AFP un manifestant care s-a prezentat doar cu prenumele, Michel. El s-a declarat sătul 'să fim luaţi drept copii'.

Purtarea măştii a devenit obligatorie din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), pe fondul resurgenţei epidemiei în Belgia, unde a făcut până acum aproape 10.000 de victime.

belgia restrictii masti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel