Belgia. Un român a murit și alți trei sunt grav răniți, după ce tavanul unei clădiri s-a prăbușit și i-a strivit

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Pompierii din Bruxelles au fost solicitați, miercuri dimineață, la Saint-Gilles, din cauza prăbușirii unei clădiri. În urma incidentului, un român a murit și alte trei persoane sunt grav rănite, relatează agenția de presă Belga.

 

Potrivit pompierilor, în jurul orei 7.45, o parte din tavanul de la primul etaj s-a prăbușit dintr-un motiv necunoscut, în timp ce șase muncitori erau prezenți în clădire. "Când am ajuns la fața locului, doi muncitori reușiseră deja să iasă și erau în siguranță", a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Walter Derieuw.

"Alte patru persoane se aflau sub dărâmături și am reușit să le eliberăm. Trei dintre ei au fost grav răniți și au fost transportați la spital, iar al patrulea, din păcate, a murit."

Potrivit sindicatului din sectorul construcțiilor, victimele sunt muncitori români, prezenți pe șantier în timp ce lucrau. S-ar părea că prăbușirea s-a datorat scândurii instalate la etajul de dedesubt, care a fost insuficientă sau prost instalată pentru a susține sarcina de beton. În comunicatul său de presă, sindicatul deplânge încă o tragedie și îi solicită ministrului Dermagne să ia măsuri pentru a evita viitoarele accidente de muncă, relatează bx1.be.

De asemenea, autoritățile nu au precizat încă care au fost cauzele care au dus la prăbușirea plafonului, însă cercetările sunt în desfășurare, inclusiv de către cei de la Protecția Muncii, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul românului și la rănirea altor trei persoane.

 

Moarte suspectă, în Belgia: Muncitor român, găsit decedat în casa unde locuia alături de alți doi conaționali

 

O altă tragedie a avut loc în Belgia, unde cadavrul unui român a fost găsit într-o locuință din orașul Grootveldweg, în Koersel. Trupul neînsuflețit a fost găsit la capătul scărilor. Poliția a ajuns la fața locului, iar pompierii au amplasat un paravan în jurul casei. Întrucât nu este clar cum a murit victima, s-a declanșat un dosar pentru moarte suspectă.

Poliția și procurorii au demarat o anchetă privind circumstanțele în care a murit un român, care locuia într-o casă de pe Grootveldweg din Koersel.

Victima era cazată acolo împreună cu alți doi compatrioți, care erau angajați în cartier.

Unul dintre consătenii săi l-a găsit pe bărbat, luni după-amiază. Acesta zăcea inconștient la baza scărilor. Au fost chemate serviciile de urgență, însă bărbatul nu a mai putut fi ajutat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel