Belgia. Românii care au atacat cu un buldozer o bancă aflată la parterul unei case, condamnați: "Au continuat în timp ce noi eram sus"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
©  rdb
© rdb

Doi români care au efectuat un spectaculos atac asupra unei sucursale bancare din Nieuwenrode în urmă cu doi ani au fost condamnați la cinci ani de închisoare. Infractorii au demolat sucursala bancară cu un buldozer, în timp ce directoarea sucursalei dormea la etaj împreună cu familia sa. "Eram îngroziți", a mărturisit ea la proces.

În noaptea de 22 spre 23 septembrie 2020, Paddegatstraat din Nieuwenrode, un cartier din Kapelle-op-den-Bos, a fost speriat de un zgomot infernal. Trei infractori mascați tocmai furaseră un buldoexcavator cu care demolaseră peretele lateral al sucursalei locale a băncii CRELAN, în speranța de a fugi cu bancomatul.

Directoarea sucursalei dormea în apartamentul de deasupra sucursalei bancare, împreună cu soțul ei și cei doi fii adolescenți.

Vezi mai multe detalii: Belgia. Doi români au atacat cu un buldozer o bancă aflată la parterul unei case: „S-au ascuns într-un dormitor. Se temeau pentru viața lor“

"Aveam o regulă în casă la acea vreme, conform căreia telefoanele mobile nu erau permise în dormitor", a povestit victima Sonja Thielemans în timpul procesului despre acea noapte anume. "Am coborât să le iau, am aprins lumina și am deschis perdelele. Unul dintre agresori s-a uitat direct la mine. Ceea ce mi-a rămas cel mai mult în minte din acea noapte este că au continuat să o facă în timp ce noi eram încă acolo sus. Nu am înțeles niciodată acest lucru. Toată lumea știe că se poate dărâma o casă cu un buldozer."

Belgia. Românii care au atacat cu un buldozer o bancă aflată la parterul unei case, condamnați: "Au continuat în timp ce noi eram sus"

 

Potrivit avocatului victimelor, familia a fost îngrozită în timpul raidului care a durat 12 minute. "Au simțit impactul buldozerului de până la șase ori", a pledat maestrul Mark Herssens.

"Familia s-a refugiat într-un dormitor baricadat. Nu știau ce îi aștepta și se temeau pentru viața lor. Cu ajutorul telefonului mobil, au luat legătura cu unul dintre vecinii de peste drum, care le-a spus ce se întâmplă afară. Acesta a fost un eveniment foarte traumatizant. După aceste evenimente, copiii nu au îndrăznit să iasă afară timp de săptămâni întregi și au intrat în panică la cel mai mic zgomot pe timp de noapte."

Datorită acțiunii prompte a poliției locale, infractorii au fugit în cele din urmă fără pradă. Ei au fugit câteva străzi mai încolo cu o mașină, care a fost recuperată câteva ore mai târziu în Breda, Olanda.

Poliția Judiciară Federală din Halle-Vilvoorde a reușit în cele din urmă să identifice doi dintre cei trei făptași pe baza testelor ADN. Este vorba despre doi români care se află în prezent în închisoare în Italia pentru infracțiuni similare. În plus, se pare că cei doi au comis acte de violență și în Marea Britanie și Austria. Ambii au fost condamnați miercuri pentru atacul comis în Belgia la pedeapsa maximă de 5 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel