Belgia. Român, autorul unui jaf în stilul serialului Netflix, "La Casa de Papel": A furat saci cu EURO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția din Bruxelles a prins doisuspecți de furt din Monetăria Regală. Bărbații au furat, în noaptea de joi spre vineri, câteva kilograme de monede și bancnote euro deteriorate și scoase din uz, care urmau să fie casate și, prin urmare, fără valoare.

Cei doi, ST de 22 de ani, de origine nord-africană și EB, în vârstă de 21 de ani, de origine română, au fost prinși în Pachecolaan. Polițiștii au găsit asupra lor mai multe pungi cu monede și bancnote euro deteriorate, câte cinci kilograme din fiecare. Un al treilea suspect ar fi scăpat.

Grupul suspect de furtul monedelor scoase din uz au intrat în clădirile Trezoreriei din Handelsstraat în acea noapte, de unde  ar fi fugit cu mai muli saci de bancnote. Potrivit lui Francisc Adyns, purtătorul de cuvânt al Finanțelor FPS, monedele furate nu au valoare. „Erau unități monetare deteriorate care nu mai pot fi utilizate. Exemplare plisate sau bucăți găurite ori deteriorate cu substanțe chimice. Nu se păstrează monede utilizabile în clădire. Perspectiva noastră este că tâlharii erau amatori", potrivit nieuwsblad.be.

Procurorul public confirmă știrea tentativei de furt. „Cei doi au fost eliberați după interogare. Nu au trecut legal și au fost deportați în țările de origine. Aceștia trebuie să se prezinte în instanță pe 5 martie", spune Denis Goeman de la parchetul din Bruxelles.

Explicație inedită: Au vrut să vadă o partid de fotbal la Tv


Bărbații arestați au susținut că au intrat în clădire să vadă o partidă de fotbal și să o înregistreze video, dar există totuși dovezi că au forțat intrarea.

Întreaga poveste este oarecum o reminiscență a popularului serial Netflix La casa de papel , în care o gașcă de tâlhari fură Regalul Monetăriei Spaniei și dispare cu o masă de bani. Cu toate acestea, din 2017, Monetăria Regală a Belgiei nu mai bate  monedele euro belgiene, fiind fabricate în Olanda.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel